Κυριακή 10 Φεβρουαρίου 2013

Μαύρη φτώχεια ! GasLog: Στα 2 δισ. δολ. οι επενδύσεις για 9 LNG Carriers

Τα δύο δισεκατομμύρια δολάρια προσεγγίζει το επενδυτικό πρόγραμμα που έχει σε εξέλιξη η εισηγμένη στο NYSE ναυτιλιακή εταιρεία GasLog του κ. Πήτερ Λιβανού, μετά την προσθήκη μιας ακόμη παραγγελίας για δύο πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG Carriers).

Ειδικότερα η... GasLog ανακοίνωσε ότι προχώρησε σε συμφωνία με τα ναυπηγεία Samsung Industries για τη ναυπήγηση δύο LNG Carriers, μεταφορικής ικανότητας 174.000 κ.μ.

Τα δύο πλοία αναμένεται να παραληφθούν το πρώτο και δεύτερο τρίμηνο του 2016 και θα απασχοληθούν αμέσως από θυγατρική του BG Group με δεκαετή ναύλωση.

Το κόστος ναυπήγησης θα φθάσει τα 410-420 εκατ. δολ. για τα δύο πλοία, ενώ αναμένεται τον πρώτο χρόνο λειτουργίας τους να συνεισφέρουν στα EBITDA της εταιρείας περί τα 47-48 εκατ. δολ. Επιπλέον, η GasLog έχει εξασφαλίσει μία οψιόν για την κατασκευή με τους ίδιους όρους και τιμές, άλλων τεσσάρων LNG Carriers. Η οψιόν λήγει τον Ιούλιο του 2013.


Στήριξη

Η GasLog τονίζει σε ανακοίνωσή της ότι χάρη στη στήριξη των ναυπηγείων της Samsung Heavy Industries, δεν χρειάζεται προς το παρόν να προχωρήσει σε αύξηση κεφαλαίου για να χρηματοδοτήσει τη ναυπήγηση των δύο νέων παραγγελιών.

Ακόμη υπενθυμίζει παλαιότερη ανακοίνωσή της για την επανεξέταση της κεφαλαιακής δομής της εταιρείας με τέτοιο τρόπο που θα εξασφαλίζει τη μεγιστοποίηση της αξίας για τους μετόχους της. Οι νέες παραγγελίες ενισχύουν τη θέση της εταιρείας σαν έναν από τους ηγέτες στην αγορά των LNG Carriers, τόνισε σε δηλώσεις του ο διευθύνων σύμβουλος της GasLog, Paul Wogan.

Σημειώνεται ότι, πρόσφατα, η εταιρεία παρέλαβε ένα νεότευκτο πλοίο μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου από τα ναυπηγεία της Samsung Heavy Industries της Κορέας. Το πλοίο που απασχολείται ήδη από την εταιρεία Methane Services που ανήκει στον όμιλο του BG Group, είναι μεταφορικής ικανότητας 155.000 κ.μ. και είναι τύπου Tri-Fuel Diesel Electric LNG carrier, θέτοντας νέα πρότυπα σε ό,τι αφορά την ενεργειακή απόδοση και την προστασία του περιβάλλοντος.

Μετά την εν λόγω παραλαβή και την παραγγελία των δυο πλοίων η GasLog, ελέγχει ένα στόλο από 12 ιδιόκτητα πλοία μεταφοράς υγροποιημένου φυσικού αερίου, εκ των οποίων τρία είναι ήδη σε λειτουργία και τα υπόλοιπα εννέα υπό ναυπήγηση. Επίσης διαχειρίζεται για λογαριασμό τρίτων άλλα 12 LNG Carriers.

Ολα τα πλοία καλύπτονται ήδη από συμφωνίες ναύλωσης εκτός από δύο τα οποία αναμένεται να παραλάβει η εταιρεία στο τέλος του 2014 και στις αρχές του 2015 και τα οποία θα επιδιώξει να ναυλώσει στη spot αγορά, προκειμένου να αξιοποιήσει τις αναμενόμενες ανοδικές τάσεις των ναύλων.

Παράλληλα, η GasLog ανακοίνωσε ότι συμφώνησε με το BG Group στην τροποποίηση και επέκταση του ναυλοσύμφωνου που αφορά ένα υπό ναυπήγηση LNG Carriers (Hull Number 2017), το οποίο αναμένεται να παραλάβει το τρίο τρίμηνο του 2013.

Με βάση τη νέα συμφωνία, η συγκεκριμένη ναύλωση θα αποφέρει 14-16 εκατ. δολ. στα EBITDA στη διάρκεια των επτά πρώτων μηνών απασχόλησης του πλοίου.


Σε παγκόσμιο επίπεδο

Επισημαίνεται ότι ο παγκόσμιος στόλος LNG Carriers ανερχόταν στο τέλος του 2012 στα 372 πλοία συνολικής μεταφορικής ικανότητας 53,2 εκατ. κ.μ., αυξημένος κατά 0,4% σε σύγκριση με τον προηγούμενο χρόνο, αλλά αναμένεται να αυξηθεί κατά 6,6% το 2013 και κατά 7,5% το 2014 λόγω των πολλών νέων παραγγελιών.

Σε ό,τι αφορά τους ναύλους, εκτιμάται ότι το 2013 η αγορά των LNG θα είναι από τις καλύτερες. Σύμφωνα με τη Wells Fargo Securities, δεν αναμένεται να κινηθούν υψηλότερα από το μέσο των 150.000 δολαρίων την ημέρα που κινήθηκαν το 2012, αλλά θα κρατήσουν ένα σταθερό ρυθμό, ιδιαίτερα κατά το πρώτο εξάμηνο και πριν «πέσουν» στο νερό πολλά νεότευκτα.
naftemporiki.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP