Δευτέρα 14 Οκτωβρίου 2013

Μάλλον είναι αργά για… δάκρυα.

ΜΙΚΡΟΣ "ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ" ΣΤΗ ΔΟΚΟ
"Ειδικές επιχειρήσεις" κατά Χ.Α. απο κυβέρνηση - Άσκηση a la carte για Α.Σαμαρά

ZMAKXL«Ειδικές επιχειρήσεις» με τη χρήση και… τεθωρακισμένων διεξάγει η Ν.Δ. και ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να ενισχύσουν το... ''εθνικό-πατριωτικό'' τους προφίλ και να επαναπατρίσουν το 1/3 των ψηφοφόρων τους που...
έχουν φύγει από το κόμμα και ψηφίζουν πλέον Χρυσή Αυγή. Τα αποτελέσματα πάντως μέχρι στιγμής είναι αμφίβολα.

Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρακολουθήσει a la carte την Τετάρτη ένα μικρό «Παρμενίων» που θα διεξαχθεί στη νήσο Δοκό. Πηγές από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κάνουν λόγω για άσκηση με πρωτοφανή χαρακτηριστικά, αφού μέσα σε λίγες ώρες επρόκειτο να διεξαχθούν πολλά σενάρια με την ενεργοποίηση της δύναμης ταχείας αντίδρασης και όχι μόνο.

Προβλέπεται να γίνει άσκηση κατάληψης και ανακατάληψης νησιού, με συμμετοχή δυνάμεων και από τους τρεις κλάδους. Κύριο ρόλο θα έχουν οι Ειδικές Δυνάμεις, οι οποίες θα μεταφερθούν από αέρος αλλά και από θαλάσσης, με την κάλυψη επιθετικών ελικοπτέρων και μαχητικών αεροσκαφών.

Θα διεξαχθούν επίσης εικονικές προσβολές στόχων σε συνεργασία μαχητικών αεροσκαφών και πολεμικών πλοίων, επιχείρηση έρευνας και διάσωσης και πολλά ακόμη σενάρια. Ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα παρακολουθήσει όλη την άσκηση στη Δοκό από φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Πρόκειται για μία άσκηση που στόχο έχει μέσα από τις δραστηριότητες των Ένοπλων Δυνάμεων να ενισχυθεί το προφίλ του ίδιου του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Τόσο ο ίδιος όσο και η Ν.Δ. έχουν χάσει μεγάλο μέρος της επιρροής τους στις Ένοπλες Δυνάμεις εξαιτίας της πολιτικής «στοχοποίησης» των στελεχών με απανωτά μέτρα που τους διέλυσαν οικονομικά και έπληξαν το ηθικό στο Στράτευμα.

Ένας μεγάλος αριθμός στρατιωτικών, εν ενεργεία και εν αποστρατεία στράφηκε προς άλλους πολιτικούς χώρους, όπως η Χρυσή Αυγή, η οποία παρά τη σε βάρος της επιχείρηση από την κυβέρνηση και τις πρωτοφανείς διώξεις παραμένει ισχυρή και αντέχει στα «χτυπήματα». Τελευταίες δημοσκοπήσεις τη φέρουν να έχει ποσοστό ακόμη και 7,8% με την ηγεσία της στη φυλακή.

Η άσκηση της Τετάρτης στη Δοκό δείχνει να είναι συνέχεια της επαναφοράς των μηχανοκίνητων τμημάτων στις παρελάσεις, απόφαση η οποία έχει πυροδοτήσει κόντρα μεταξύ Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ, όπως επίσης και της προσωπικής παρέμβασης του κ. Σαμαρά για να μην γίνουν άλλες περικοπές στους ένστολους.

Οι προσπάθειες για τον επαναπατρισμό των ψηφοφόρων της Ν.Δ. και η ενίσχυση του εθνικοπατριωτικού προφίλ του κόμματος αναμένεται να συνεχιστούν. Αυτός είναι και ο λόγος που «χτυπούν» συνέχεια τη Χρυσή Αυγή. Μέχρι στιγμής όμως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν πώς οι προσπάθειες έχουν πέσει στο κενό.

Μάλλον είναι αργά για… δάκρυα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP