Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

Αφιερωμένο στους ακροδεξιούς που υποστηρίζουν τα γουρούνια τους Ματατζήδες

Ένα πολύ καλό άρθρο για τις γυναικούλες των ΜΑΤ που βρήκαμε εδώ  http://filonoi.gr/mprabo-mat-nenikikate/ 

Το σχὀλιο μου, σε όσα θα διαβάσετε στο κείμενο του Στρατή:
Πολλοί λένε ,υποστηρίζοντας τους αστυνομικούς των ΜΑΤ,πως δεν έχουν άλλη επιλογή, από το να ακολουθήσουν εντολές!
Διαφωνώ καθέτως!
Προσωπική μου άποψη είναι, πως πρόκειται για...
 
 εντελώς κομπλεξικά άτομα, που πίσω από τον οπλισμό και το εθνόσημο ,κρύβουν υπαρξιακά και ψυχολογικά προβλήματα, που με την σειρά τους...
τα ξεσπούν αδιακρίτως σε μάχιμους κι αμάχους!

Γιατί καμμία εντολή δεν μπορεί να σε κάνει να φερθείς κατ΄αυτόν τον τρόπο σε ομάδες ατόμων ιδιαιτέρως ευπαθείς! Πρέπει να είσαι αυτό που περιγράφει το γνωστό αναρχικό σύνθημα, περί μπάτσων …κτλ κτλ κι όχι μόνο να είσαι,αλλά να το χαίρεσαι επιπλέον!!

Μπράβο στα ΜΑΤ! Μπράβο στα παλληκάρια μας! Μπράβο σε αυτά τα αγνά ελληνόπουλα που υπηρετούν στα σώματα ανασφάλειας. Με υψωμένες τις σιδηροράβδους και ενδεδυμένοι την πανοπλία τους δίνουν το σύνθημα της νίκης. Μόνο οι σάλπιγγες απομένουν για να πέσουν τα τείχη της Ιεριχούς.

του Στρατή Μαζίδη
Σπάστε την πορεία. Φοιτητές, εργαζόμενοι, συνταξιούχοι, σκουλήκια είμαστε όλοι.
Τσακίστε τους ανάπηρους. Άλλωστε ούτως ή άλλως κουτσοί δεν είναι; Στραβοί δεν είναι; Τσακίστε τους κι άλλο. Σπάστε τους και το άλλο πόδι. Ανάπηροι γαρ δε θα πονέσουν.
Μετά στο τέλος του μήνα πηγαίντε στο ΑΤΜ να δείτε αν κατατέθηκε ατόφιος και άθικτος ο μισθός σας. Νενικήκατε και άξια θα τον απολαύσετε. Ο μόνος άλλωστε που δεν έχει περικοπεί δύο χρόνια τώρα.
Δε χρειάζεται να πω πολλά αυτή τη φορά. Μόνο το εξής. Τα μούσκουλα, μούσκλια, muscles και τα τραπεζοειδή σώματα ντουλάπες αλά εισαγωγή από Σουηδία κτίζονται γρήγορα, εύκολα και απλά.
Το πνεύμα, η παιδεία, η αγωγή, το επίπεδο, η ψυχή, το φιλότιμο χρειάζονται χρόνια, δεκαετίες, δοκιμασίες για να σφυριλατηθούν.
Εν τέλει είστε οι μόνοι σκλαβωμένοι σε αυτή την περήφανη χώρα που αιώνες συνήθιζε να γεννά παιδιά ελεύθερα. Για αυτό ευχή και κατάρα, μη βγάλετε ποτέ αυτά τα κράνη. Κρύφτε τα πρόσωπά σας γιατί δεν αξίζει να τα φωτίζει ο ήλιος.
Πόσο ντρέπομαι αλλά και λυπάμαι συνάμα για σας…
Α! Και κάτι ακόμη. Οι εχθροί του έθνους δε βρίσκονται στους δρόμους.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP