Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2012

Κάνουν οτι γουστάρουν ΣΥΡΙΖΑ και λαθρομετανάστες.

Συντονιστικό όργανο για την προστασία των δικαιωμάτων τους δημιουργούν λαθρομετανάστες!

Διαβάστε και ...μην απορείτε καθόλου . Από την στιγμή που ΟΥΡΛΙΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΑΝΟΙΧΤΕΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΣΗΣ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΑΡΙΣΤΑΝΟΥΝ ΠΩΣ ΔΕΝ ΑΚΟΥΝ Ή ΜΙΛΟΥΝ ΓΙΑ "ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΟΣΤΟΣ"...

Μέλη μεταναστευτικών κοινοτήτων ανακοίνωσαν τη δημιουργία ενός συντονιστικού οργάνου, που θα έχει ως στόχο τη διαμόρφωση ενιαίας φωνής και...
δράσης. Όπως δήλωσε ο Σέιτ Αλντογκάν, Κούρδος από την Τουρκία, το όργανο αυτό θα εκπροσωπεί 20 κοινότητες μεταναστών και τρεις αφρικανικές οργανώσεις.
Οι μεταναστευτικές κοινότητες επιδιώκουν, όπως είπε, «να ακουστεί η δική τους φωνή, να εκφράζουν τις θέσεις τους, να μιλούν οι ίδιοι για τα προβλήματά τους, τις
ρατσιστικές επιθέσεις που δέχονται, αντί να μιλούν οι άλλοι γι αυτούς».   Δήλωσε ότι είναι έτοιμοι να κάνουν ό,τι είναι νόμιμο, προκειμένου να υπερασπιστούν τα δικαιώματά τους.   «Θα πάμε στα Ηνωμένα Έθνη, στη Διεθνή Αμνηστία, στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, στα ελληνικά δικαστήρια. Πρέπει να τιμωρηθούν όσοι απειλούν την ασφάλειά μας. Εμείς είμαστε κομμάτι των Ελλήνων εργαζομένων, είμαστε μαζί τους και θα αγωνιστούμε μαζί» είπε ο κ. Αλντογκάν και κάλεσε «την ελληνική πολιτεία, την ελληνική δικαιοσύνη, αλλά και την ελληνική Αριστερά, τα κόμματα, κάθε δημοκράτη πολίτη, τα συνδικάτα, να πάρουν θέση για όσα συμβαίνουν».   «Αποκτούμε τη μορφή δαίμονα στην ελληνική κοινωνία» υποστήριξε, σημειώνοντας ότι όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα η Ελλάδα, όπως η ανεργία, η έλλειψη δημόσιας υγείας, η εγκληματικότητα, η ανασφάλεια, αποδίδονται στους μετανάστες.   «Υπάρχουν μεμονωμένες περιπτώσεις μεταναστών, τις οποίες καταδικάζουμε. Αλλά για ένα μαμούνι θέλουν να κάψουν όλο το στρώμα» είπε και πρόσθεσε χαρακτηριστικά: «Μιλούν για τους μετανάστες σαν να μιλούν για κατσαρίδες. Μας γέννησε και εμάς μια μάνα».   Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στη Χρυσή Αυγή, υποστηρίζοντας πως «υπάρχουν εκατοντάδες υποθέσεις εις βάρος της, για επιθέσεις εναντίον μεταναστών και η πολιτεία ακόμη δηλώνει ότι θα πάρει μέτρα».
«Δεν νιώθουμε ασφάλεια στη ζωή μας, φοβόμαστε ανά πάσα στιγμή μήπως μας σφάξουν οι ναζιστές στον δρόμο. Δεν είμαστε πρόβατα για σφάξιμο» είπε.
Έκανε λόγο, μεταξύ άλλων, για έλλειψη πολιτικής ένταξης των μεταναστών στην ελληνική κοινωνία, για μη παροχή ασύλου σε πρόσφυγες, για ύπαρξη κυκλωμάτων που δρουν γύρω από το ζήτημα «άδειες παραμονής», για εκμετάλλευση των μεταναστών, που εργάζονται, για απόκρυψη της ουσιαστικής συμβολής των μεταναστών σε διάφορες φάσεις της οικονομικής ανάπτυξης της Ελλάδας.   «Ζω 27 χρόνια στην Ελλάδα, έχω κάνει, εδώ και 12 χρόνια, αίτηση για ιθαγένεια και δεν έχω πάρει ούτε μία απάντηση» είπε, αναφερόμενος στη δική του εμπειρία.   Η Άουα Σάνκο, εκπρόσωπος των Αφρικανών γυναικών, στάθηκε ιδιαίτερα στον νόμο 3838/2010 για την παροχή ιθαγένειας και υποστήριξε ότι ήταν μια αρχή, ένας πολύτιμος νόμος που δεν θα έπρεπε να καταργηθεί.   Ο Αζαρ Τσάκο, Κούρδος από τη Συρία, είπε ότι πριν από δύο χρόνια πολλοί συμπατριώτες του ήταν έτοιμοι να εγκαταλείψουν την Ελλάδα, λόγω της οικονομικής κρίσης, αλλά ο πόλεμος που ξέσπασε στην πατρίδα του τους κράτησε εδώ. Επίσης, κατήγγειλε ότι την τελευταία περίοδο, πολλοί μετανάστες που εργάζονταν στην Ελλάδα κανονικά, δεν μπορούν να πάρουν τα ένσημά τους γιατί οι εργοδότες τους δεν κατέβαλαν τις εισφορές τους.   Παρούσες στην εκδήλωση ήταν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Βασιλική Κατριβάνου, Αφροδίτη Σταμπουλή και Μαρία Κανελλοπούλου, που υποσχέθηκαν στήριξη και συνεργασία με το νέο όργανο για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των μεταναστών.
 ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP