Δακρύβρεχτο αρθρο υπερ λαθρομεταναστών απο την "Αυγή"
αρθρο για γερά νεύρα και φυσικά εκτός τόπου και χρόνου το οποίο πρωτοδημοσιεύτηκε που αλλού στην Αυγή.
επιθέσεις σε ξένους, οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί, κλωτσηθεί, και κυνηγηθεί στους δρόμους της Αθήνας από τις συμμορίες των Ελλήνων. Στα θύματα
περιλαμβάνονται μετανάστες και αιτούντες άσυλο, παιδιά και γυναίκες, δύο εκ των οποίων ήταν έγκυες.Ξενοφοβική βία στην Ελλάδα, της Εύας Κοσσέ
Η Ελλάδα έχει μετατραπεί σε οτιδήποτε άλλο εκτός από φιλόξενη για τους μετανάστες και τους αιτούντες άσυλο τα τελευταία χρόνια, καθώς το αντι-μεταναστευτικό συναίσθημα και η ξενοφοβική βία εξαπλώνεται. Τον Ιούλιο καταγράψαμε και τεκμηριώσαμε δεκάδες...επιθέσεις σε ξένους, οι οποίοι είχαν ξυλοκοπηθεί, κλωτσηθεί, και κυνηγηθεί στους δρόμους της Αθήνας από τις συμμορίες των Ελλήνων. Στα θύματα
Υπάρχουν, επίσης, όλο και περισσότερες ενδείξεις ότι τα μέλη και συμπαθούντες της Χρυσής Αυγής εμπλέκονται σε ξενοφοβικές επιθέσεις.
"Λένε ότι είναι μια ελεύθερη χώρα, αλλά μετά με χτύπησαν, επειδή είμαι ένας μετανάστης" μας είπε ο Καντίρ Hossaini, νόμιμος Αφγανός μετανάστης, μετά από επίθεση που δέχθηκε από ομάδα ανθρώπων τον Σεπτέμβριο του 2011.
Ο Hossaini, όπως και η συντριπτική πλειοψηφία των θυμάτων, έχει ελάχιστες πιθανότητες να δει να αποδίδεται δικαιοσύνη. Βρήκαμε ότι οι επιτιθέμενοι σπάνια συλλαμβάνονται, και η αδράνεια της αστυνομίας είναι ο κανόνας. Πολλά από τα θύματα δεν καταγγέλλουν τις επιθέσεις στην αστυνομία, λόγω της έλλειψης εμπιστοσύνης, αλλά και γιατί η αστυνομία αποθαρρύνει ενεργά πολλά θύματα από την καταγγελία. Η αστυνομία λέει στα θύματα ότι δεν αξίζει τον κόπο, επειδή δεν μπορούν να αναγνωρίσουν τους δράστες, ότι θα πρέπει να αντιδράσουν και να αντεπιτεθούν ή, στην περίπτωση των μεταναστών χωρίς χαρτιά, ότι μπορεί να κρατηθούν και να απελαθούν. Αυτοί που επιμένουν να κάνουν την καταγγελία πρέπει να καταβάλουν ένα παράβολο 100 ευρώ για να καταθέσουν επίσημη καταγγελία.
Μια θετική εξέλιξη, αν και άργησε να έρθει, ήταν η ίδρυση τον περασμένο μήνα από τον υπουργό Νίκο Δένδια των ειδικών μονάδων της αστυνομίας για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας. Δυστυχώς, οι μονάδες δεν έχουν σαφή εντολή να ερευνήσουν όλα τα εγκλήματα μίσους συνολικά, ανεξαρτήτως τους νομικού καθεστώτος του θύματος, και υπάρχουν εκκρεμή ζητήματα σχετικά με το πώς οι μονάδες θα στελεχωθούν. Τα θέματα αυτά εγείρουν ανησυχίες σχετικά με το πόσο αποτελεσματικές θα είναι αυτές οι μονάδες.
Δεν υπάρχει πλέον δικαιολογία για τη βία των "αυτόκλητων προστατών" ή για την αποτυχία της αστυνομίας, των δικαστηρίων και την κυβέρνηση να επιδείξει μηδενική ανοχή στην ξενοφοβική βία, εξασφαλίζοντας δικαιοσύνη για όλα τα θύματα.
* Η Εύα Κοσσέ είναι ερευνήτρια Ελλάδας για την οργάνωση Human Rights Watch
Από την Αυγή
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου