Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Στάση κατά της ηγεσίας των Ε.Δ. αλλά ... μην κάνετε θόρυβο: Η κυβέρνηση κοιμάται!

Ξαφνικά αργά το βράδυ ξέσπασε μια κρίση εντός του στρατεύματος που κάποτε ούτε ως αστείο δεν θα μπορούσε κάποιος να ισχυριστεί ότι θα μπορούσε να συμβεί: Μια ομάδα συνδικαλιστών στρατιωτικών εξέδωσαν ανακοίνωση κατά της...
ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλαδή των Αρχηγών ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, επειδή κατ'αυτούς, "σύμφωνα με διαρροή πληροφοριών, το ΣΑΓΕ συζήτησε και πολύ σύντομα εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σειρά αρνητικών οικονομικών μέτρων γα τα στελέχη και το προσωπικό των ΕΔ"!

 Δηλαδή μια ομάδα κατώτερων αξιωματικών και υπαξιωματικών, κατηγορεί το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, δηλαδή τους τέσσερις Αρχηγούς ΓΕΕΘΑ, ΓΕΣ, ΓΕΝ, ΓΕΑ, ότι συνωμοτούν για να πλήξουν οικονομικά τους υφισταμένους τους! Αν αυτή η ανακοίνωση δεν λέγεται "στάση", τότε η λέξη χάνει την έννοιά της. Συγκεκριμένα ο Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας των Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ), επικαλείται "πληροφορίες" του ότι το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων φέρεται να συζήτησε και να εισηγείται προς το υπουργείο Οικονομικών μέτρα που "επιδεινώνουν την οικονομική κατάσταση των στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων".

 Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Συνδέσμου, «διαρροή πληροφοριών, φέρνει το ΣΑΓΕ να συζήτησε και πολύ σύντομα να εισηγείται προς την αρμόδια πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών (δια του ΥΠΕΘΑ) τα κάτωθι:

 -Κατάρτιση νέου μισθολογίου των Ελλήνων στρατιωτικών με κατάργηση των μισθολογικών προαγωγών και πληρωμή βασικού μισθού, και συνεπακόλουθα των όποιων εναπομεινάντων επιδομάτων, στο φέροντα βαθμό και μάλιστα με αναδρομική ισχύ από 1-8-2012 καταργουμένου του επιδόματος εξομάλυνσης,

 - Νομοθέτηση 40ετούς πραγματικής υπηρεσίας (χωρίς τον υπολογισμό πλασματικών ετών, ο οποίος καταργείται) για όλα τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων ακόμη και αυτών που ήδη θεμελίωσαν συνταξιοδοτικό δικαίωμα, συμπεριλαμβανομένων και αυτών που αιτήθηκαν αποστρατείας σύμφωνα, με τα νόμιμα, αλλά οι αιτήσεις τους δεν έχουν γίνει ακόμη (κατά το χρόνο δημοσιεύσεως του ως άνω φερόμενου νομοθετήματος) αποδεκτές ή δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί σε ΦΕΚ και - Αλλαγή του νομικού/θεσμικού πλαισίου εξελίξεως των υπαξιωματικών εκ παραγωγικών σχολών προς τα χείρω, με κατάργηση της μονιμότητας των υπαξιωματικών λοιπών θεσμών και την περιοδική κρίση τους (ανά 5ετία) με σύναψη σύμβασης εργασίας».

 Ο Α/ΓΕΕΘΑ απάντησε με δύο αναρτήσεις στο twitter (ανέβηκαν άμεσα στο defencenet.gr) ως εξής:

-«Το Συμβούλιο Αρχηγών Γενικών Επιτελείων ουδέποτε εισηγήθηκε και ουδέποτε θα εισηγηθεί μέτρα σε βάρος των στελεχών». -«Οι απόψεις και οι θέσεις μας είναι γνωστές και σαφείς. Η διασπορά ανυπόστατων φημών μόνο κακό κάνει στις Ένοπλες Δυνάμεις και στα στελέχη μας».
 Όμως άσχετα με την ουσία του θέματος, η κατάσταση με τους συνδικαλιστές των ΕΔ έχει ξεφύγει και το θέμα είναι πολύ πέραν των αρμοδιοτήτων του Α/ΓΕΕΘΑ, ακόμα και του υπουργού Εθνικής Άμυνας. Δεν μπορεί η κυβέρνηση να πουλά "τσαμπουκά" στους συνδικαλιστές των ΔΕΚΟ και να επιτρέπει διαλυτικά φαινόμενα στις ΕΔ.
Όλα έχουν ένα όριο.
 Όταν οι κατώτεροι αξιωματικοί - έστω κάποιοι ελάχιστοι - εκδίδουν ανακοινώσεις που ούτε καν είναι στοιχειοθετημένες, αλλά βασίζονται σε "πληροφορίες" αόριστα, κατά της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων, τότε, όχι εξοπλισμοί, ούτε ... πυρηνικά όπλα δεν σώζουν τη χώρα. Και τονίζουμε ότι είναι 100% δικαιολογημένη η πίκρα και η οδύνη των φρουρών της πατρίδας γιατί μια ακόμα κυβέρνηση τροϊκανών τους εξαθλιώνει ακριβώς για να "σπάσει η ραχοκοκκαλιά" του μοναδικού θεσμούς που κρατά ακόμα όρθια την χώρα. Αλλά άλλο η επιχειρούμενη εξαθλίωση εκ του εξωτερικού και άλλο υπονόμευση εκ των έσω.
 Ας θυμηθούμε και την έτερη απίστευτη ανακοίνωση του ΣΥΣΜΕΔ μαζί με ορισμένους συνδέσμους αποστράτων στις 19 Σεπτεμβρίου 2012:

 ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΦΟΡΕΩΝ ΕΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΑΠΟΣΤΡΑΤΕΙΑ ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΩΝ ΚΟΙΝΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

 Συναδέλφισσες και συνάδελφοι εν ενεργεία και εν αποστρατεία Αμέσως μετά την πρωτόγνωρη για τα δεδομένα του χώρου μας συγκέντρωση - πορεία, που έλαβε χώρα τη 12η Σεπτεμβρίου 2012, και σε συνάντηση με το διευθυντή του Υπουργού Οικονομικών, του επιδόθηκε το κοινό ψήφισμά μας. Στη συνάντηση αυτή, τόσο απ’ τους εκπροσώπους των εν ενεργεία στρατιωτικών, όσο και απ’ τους αντιστοίχους των εν αποστρατεία, έγινε διεξοδική ανάλυση των συσσωρευμένων προβλημάτων και της αδιέξοδης κατάστασης που έχουν οδηγηθεί, απ’ την εφαρμοζόμενη πολιτική. Ο διευθυντής του Υπουργού έκανε σαφή την απόφαση του Υπουργείου Οικονομικών, για περαιτέρω περικοπές στο ειδικό φτωχολόγιο των Ελλήνων στρατιωτικών της τάξης του 6 έως 6,5 % και για το χρονικό διάστημα έως και το 2014.

 Τόνισε ότι η αναίρεση των περικοπών αυτών δεν είναι δυνατή, γιατί εντάσσεται στις ρητές κι αδιαπραγμάτευτες απαιτήσεις της τρόικας. Μας κατέστησε απολύτως σαφές, και μάλιστα πέραν της μιας φοράς, ότι το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στο αίτημα του Υπουργείου Οικονομικών για υποβολή προτάσεων για ισοδύναμα μέτρα, το μόνο που κατέθεσε ήταν η μετακύλιση πληρωμών του 2012, στο μέλλον, γνωρίζοντας όπως και έγινε, ότι θα απορριφθούν από την τρόικα. Εξαιτίας αυτού, μας τέθηκε το ερώτημα της ύπαρξης δικής μας ετοιμότητας για κατάθεση σχετικών ισοδύναμων μέτρων. Ωστόσο, η αντίδρασή μας ήταν άμεση και έξω από τη λογική του πολιτικού προσωπικού της Χώρας που βασίζεται στη λογική «τί μου δίνεις, τί σου δίνω».

 Ήμαστε κάθετοι σε οποιαδήποτε επιχείρηση αντισταθμίσματος περικοπών εισοδημάτων. Αρνηθήκαμε να τροφοδοτήσουμε ένα ακόμη εργαλείο της καταδικαστέας μνημονιακής λογικής, στην περαιτέρω μείωσητων εισοδημάτων των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων.

 Αντιπροτείναμε, όμως, τη θετική στάση μας για συνεργασία με τις διευθύνσεις των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας για κατάθεση προτάσεων εξοικονόμησης πόρων, προς όφελος της βελτίωσης της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών. Μετά τα παραπάνω, έγινε απολύτως σαφής η πρόθεση του Υπουργείου Οικονομικών, με τη σύμφωνη πάντα γνώμη του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, για την υλοποίηση της ξενόφερτης απαίτησης για περαιτέρω περικοπές στα ήδη πετσοκομμένα εισοδήματά μας.

 Η επίκληση, απ’ την πλευρά του Υπουργείου Οικονομικών, του μικρού ποσοστού περικοπής του ειδικού μισθολογίου των στρατιωτικών, είναι απατηλή, καθ’ ότι οι αμοιβές των άλλων κλάδων εργαζομένων που αμείβονται με ειδικά μισθολόγια, είναι πολλαπλάσιες. Άλλωστε δεν είναι δυνατό να μας ικανοποιεί η λογική του μικρότερου κακού. Εμείς, η συντονιστική επιτροπή των φορέων της κινητοποίησης των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, δηλώνουμε ξεκάθαρα, ότι:
 Καταγγέλλουμε τη διαχρονική πρακτική του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, να αγνοεί την παρουσία μας, σημειώνοντας τη θετική ανταπόκριση του αντίστοιχου της Οικονομίας, στο σχετικό αίτημα μας. · Δεν αποδεχόμαστε καμία απολύτως περικοπή στις αμοιβές των εν ενεργεία και εν αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αρνούμενοι να συνηγορήσουμε, μέσω της κλοπής του ιδρώτα μας, στη λύση του δημοσιοοικονομικού προβλήματος, σε βάρος μας.
 Πιστεύουμε ότι για τη δημιουργία του δεν ευθυνόμαστε εμείς και απαιτούμε να πληρώσουν αυτοί που δεκαετίες ολόκληρες ξεζούμισαν τον Ελληνικό λαό. ·
Αρνούμαστε να συμμετάσχουμε στη συνδιαμόρφωση προτάσεων «ισοδύναμων μέτρων», εργαλείων της μνημονιακής λογικής μείωσης των εισοδημάτων μας. Μια τέτοια συνδιαλαγή πιθανόν στη συνέχεια να μας οδηγούσε στην αποδοχή από μέρους μας ενός λίγο μικρότερου ποσοστού μείωσης. · Ζητάμε, όμως, την άμεση συνεργασία των διευθύνσεων των Γενικών Επιτελείων και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, στην παροχή στοιχείων, που θα μας δώσει τη δυνατότητα μακριά από κάθε μνημονιακή πρακτική για διαμόρφωση και κατάθεση ρεαλιστικών προτάσεων μείωσης του λειτουργικού κόστους των Ενόπλων Δυνάμεων και τη ροή των εξοικονομούμενων πόρων στη βελτίωση της αμυντικής θωράκισης της Χώρας, του επιπέδου διαβίωσης και των συνθηκών εργασίας των στρατιωτικών

 Θέτουμε συνάδελφοι στην κρίση σας, τη στάση των υψηλόβαθμων παραγόντων του Υπουργείου Οικονομικών, που αβίαστα προέβησαν, όχι στη διάψευση της πληροφορίας που μας έδωσαν, για την πολιτική του Πόντιου Πιλάτου που εφάρμοσε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, σχετικά με τα αιτηθέντα ισοδύναμα μέτρα, αλλά στη διάψευση ότι μας την έδωσαν. Επιρρίπτοντας μ’ αυτό τον τρόπο, ανερυθρίαστα την μομφή του ψεύτη στα μέλη της Επιτροπής, κάτι που συνέβη αμέσως μετά την αντίδραση για την αποκάλυψη, του ΥΠΕΘΑ.
Οι χιλιάδες των συναδέλφων εν ενεργεία και εν αποστρατεία γνωρίζουν πολύ καλά ποιος είναι ο ψεύτης, ποιος είναι αυτός που διέγραψε με μια μονοκονδυλιά, την κερδισμένη με τον ιδρώτα μας δυνατότητα να ζήσουμε ανθρώπινα, υπηρετώντας τα συμφέροντα της Πατρίδας μας και του λαού της. · Τέλος δηλώνουμε αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τις κινητοποιήσεις μας, αρνούμενοι να υιοθετήσουμε το ρόλο του προς σφαγή αμνού. Βροντοφωνάζουμε ότι στην κλοπή του ιδρώτα μας, στην έμμεση και άμεση αποδυνάμωση των Ενόπλων Δυνάμεων και στη μείωση των κυριαρχικών δικαιωμάτων, θα μας βρείτε απέναντί σας. Θα μας βρείτε στο πλάι του Ελληνικού λαού, απ’ όπου και προερχόμαστε.

 Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΩΝ ΦΟΡΕΩΝ Σύνδεσμος Υποστήριξης και Συνεργασίας Μελών Ενόπλων Δυνάμεων (ΣΥΣΜΕΔ),
Ένωση Στρατιωτικών Περιφέρειας Αττικής (ΕΣΠΕΑ),
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Μονίμων Υπαξιωματικών Ναυτικού (ΣΑ/ΣΜΥΝ),
 Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Τεχνικών Υπαξιωματικών Αεροπορίας (ΣΑΣ),
Σύλλογος Αποφοίτων Σχολής Υπαξιωματικών Διοικητικών Αεροπορίας (ΣΑΣΥΔΑ),
 Πολιτιστικός Μορφωτικός Σύλλογος Αποφοίτων Σχολών Υπαξιωματικών Πολεμικού Ναυτικού (ΠΜ/ΣΑΣΥ/ΠΝ), Ανεξάρτητη Ένωση Αποστράτων Ενόπλων Δυνάμεων (ΑΝΕΑΕΔ),
 Κίνηση για την Εθνική Άμυνα (ΚΕΘΑ)".
defencenet 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP