Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013

Πρόκληση Κουράκη! Να πληρώνουν φόρο όσοι δηλώνουν Ορθόδοξοι Χριστιανοί!

ekklisia+aristera
Την κατάργηση της μισθοδοσίας των ιερέων από το κράτος, ζητά ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης Tάσος Κουράκης και προτείνει την επιβολή φόρου υπέρ της Εκκλησίας που θα επιβάλλεται μόνο στους πολίτες που...
οικειοθελώς θα δηλώνουν Χριστιανοί Ορθόδοξοι.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου με θέμα: «Εκκλησία και Αριστερά» που έγινε πρόσφατα.

Δεν γνωρίζει ο κ.Κουράκης ότι η μισθοδοσία των κληρικών έγινε ύστερα από παραχωρήσεις τεράστιων εκτάσεων γης και ακινήτων της εκκλησίας στο ελληνικό δημόσιο.

Η μισθοδοσία του κλήρου είναι μια ιδέα που ξεκίνησε από το 1833 αλλά ουσιαστικά εφαρμόστηκε το 1952, πριν 59 χρόνια δηλ. και αποτελεί την ελάχιστη υποχρέωση ανταπόδοσης του Κράτους έναντι της αυτοθυσίας του κλήρου αλλά και των μεγάλων παραχωρήσεων γης στις οποίες έχει προβεί η Εκκλησία επανειλημμένα αλλά κυριότερα κατά την δεκαετία 1922-32.

Η κινδυνολογία και ανυπόστατες τοποθετήσεις εκθέτουν για μία ακόμα φορά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όσα θα ακούσετε στο βίντεο που ακολουθεί πραγματικά θα προκαλέσουν αίσθηση επιβεβαιώνοντας για μία ακόμα φορά την αντιεκκλησιαστική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ.


3 σχόλια:

Ανώνυμος 27 Ιανουαρίου 2013 στις 9:00 μ.μ.  

κλ τα λενε. δηλαδη γιατι εγω που δεν ειμαι χριστιανος να πληρωνω τους παπαδες η τους ιμαμιδες η δε ξερω γω τι

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 3:22 π.μ.  

ερχομαστε κοκκινα κοπροσκυλα:

..και αυτο ετσι για να σκατε:

''Την παραδοσιακή βασιλόπιτα έκοψε η Τοπική Οργάνωση Λαρίσης του Λαϊκού Συνδέσμου ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ σε χοροεσπερίδα που διοργάνωσε στην αίθουσα εκδηλώσεων γνωστού οικογενειακού κέντρου της πόλεως συνοδεία
παραδοσιακής ορχήστρας.
Στην εκδήλωση παρέστησαν εκατοντάδες συναγωνιστές και φίλοι του κινήματος, όλων των ηλικιών.
Κατά την έναρξη της εκδηλώσεως το λόγο έλαβαν οι Συναγωνιστές Μαρία Ψωμιάδου, Δημήτριος Κολτσίδας και ο τοπικός βουλευτής, Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος.
Μέσα σε ένα άκρως αγωνιστικό κλίμα όλοι τους αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι το η Χρυσή Αυγή πορεύεται σε διαρκή ανοδική πορεία, χάριν στην αδιάκοπη αγωνιστική δράση που επιδεικνύουν οι ανά την επικράτεια συναγωνιστές, καθώς και στη μοναδική οργάνωση του κόμματος.
Στη συνέχεια η άρτια καταρτισμένη στο χώρο της παράδοσης ορχήστρα, ανέλαβε να θυμίσει στους παλαιότερους, αλλά και να διδάξει στους νεώτερους ηρωικά άσματα που εξυμνούν την ελληνική λεβεντιά, ενώ κατόπιν αιτήματος των παλαιοτέρων ερμηνεύτηκαν και τραγούδια του καθεστώτος της 21ης Απριλίου. Να σημειωθεί ότι πραγματοποιήθηκε και λαχειοφόρος η οποία μοίρασε πλούσια δώρα".ΕΛΛΑΣ ΕΛΛΑΣ ΣΚΕΠΑΣΕ ΚΑΙ ΜΑΣ
ΛΑΟΣ-ΣΤΡΑΤΟΣ-ΕΘΝΙΚΙΣΜΟΣ
ΤΣΕΚΟΥΡΙ ΚΑΙ ΦΩΤΙΑ ΣΤΑ ΚΟΚΚΙΝΑ ΣΚΥΛΙΑ

ΑΙΜΑ ΤΙΜΗ ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ

Ανώνυμος 28 Ιανουαρίου 2013 στις 3:25 π.μ.  

KOYRAKIS TRAVELΙ..ΓΙΑ ΤΡΕΛΕΣ ΠΑΡΤΟΥΖΕΣ..ΤΗΛ. ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΣΚΥΛΑΡΑΠΕΣ: 69 69 69 69 69
ΕΡΧΟΜΑΣΤΕ ΚΟΥΡΑΚΗ ΝΑ ΣΟΥ ΒΑΛΟΥΜΕ ΤΗ ΚΟΤΣΙΔΑ ΣΤΟΝ ΠΑΤΟ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP