Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Ο Λαός μιλάει σήμερα στη Θεσσαλονίκη

Σαν κλέφτης πάει ο Σαμαράς.Η Λαοθάλασσα αναμένεται να κάνει εντυπωσιακή παρουσία στη Θεσσαλονίκη.Μπορεί να είναι μόνο το πρώτο βήμα,η αφετηρία μιας μεγάλης φθινοπωρινής λαϊκής αντεπίθεσης που θα συντελέσει σε μια πραγματική προοδευτική ανατροπή για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας.
Παρά τις... διαφορετικές λαικές συγκεντρώσεις και πορείες,το μέγα πλήθος ανέργων,εργαζόμενων,συνταξιούχων και καταστραμένων μικρομεσαίων μπορεί να ενώσει στη πράξη όλες τις συγκεντρώσεις και να διαμορφώσει ένα ενιαίο ποτάμι, το ποτάμι των πολιτών!

Το σημερινό συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη μπορεί να είναι μόνο το πρώτο βήμα και να γίνει η αφετηρία μιας μεγάλης φθινοπωρινής λαϊκής αντεπίθεσης που θα συντελέσει σε μια πραγματική προοδευτική ανατροπή για τη ριζική αλλαγή πορείας της χώρας.

Η επιτυχία του συλλαλητηρίου της Θεσσαλονίκης θα στείλει ένα πρώτο μήνυμα, το οποίο πιστεύουμε ότι θα είναι ελπιδοφόρο, στην κατεύθυνση ενός μεγάλου ενωτικού ανατρεπτικού και νικηφόρου κινήματος!

Το χορό των κινητοποιήσεων ανοίγουν στις 12 το μεσημέρι του Σαββάτου στην πλατεία του Λευκού Πύργου οι ένστολοι ένοπλοι αστυνομικοί,ενώ δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.

Ανεξάρτητα απο τη μορφή της σημερινής κινητοποίησης των ένστολων,ελπίζουμε να μην γίνουμε λίγες ώρες αργότερα μάρτυρες των συνηθισμένων βίαιων επιθέσεων των ίδιων,εναντίον του άοπλου λαού!

Το κεντρικό συλλαλητήριο του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.

Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα, στις 17:30, του Σαββάτου και ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, μαζί με στελέχη και βουλευτές του κόμματος. Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.

Ξεχωριστή συγκέντρωση διοργανώνει το ΠΑΜΕ στις 18:00 στην Πλατεία Αριστοτέλους, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Να σημειώσουμε ότι η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Σιντριβάνι.

Δεν αποκλείεται, ωστόσο, να οργανωθεί κάποια μεμονωμένη έκτακτη κινητοποίηση το πρωί του Σαββάτου, την ώρα τέλεσης των εγκαινίων της ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό, Αντώνη Σαμαρά.


ΣΑΝ ΚΛΕΦΤΗΣ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ!

Στους ρυθμούς των εγκαινίων της ΔΕΘ κινείται η Θεσσαλονίκη, καθώς το πρωί του Σαββάτου ανοίγει η αυλαία της 77ης διοργάνωσης υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς θα τελέσει στις 10 το πρωί τα εγκαίνια της έκθεσης και αμέσως μετά θα συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιρειών HELEXPO και ΔΕΘ.

Ο φερόμενος.. πρωθυπουργός θα κάνει επίσκεψη-αστραπή στην φετινή ΔΕΘ, καθώς δεν θα πραγματοποιηθεί ούτε η καθιερωμένη ομιλία του προς τους παραγωγικούς φορείς το βράδυ του Σαββάτου, ούτε και η συνέντευξη Τύπου το μεσημέρι της Κυριακής.

Την Κυριακή, στις 10 το πρωί, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, πρόκειται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των υπό συγχώνευση εταιριών, ενώ μία ώρα αργότερα θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ν. Γερμανός»).

Για τη Δευτέρα, στις 10.30 το πρωί, έχει προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου των Οικολόγων Πράσινων, ενώ θα ακολουθήσει συνάντηση αντιπροσωπείας τους με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ ΑΕ.

Στη μία το μεσημέρι της Τρίτης πρόκειται να πραγματοποιηθεί συνέντευξη Τύπου του προέδρου των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Πάνου Καμμένου, ο οποίος το απόγευμα της επομένης αναμένεται να συναντηθεί με τις διοικήσεις των HELEXPO και ΔΕΘ και τους προέδρους των σωματείων των εργαζομένων. Το βράδυ της Τετάρτης, στις 19.30, ο κ.Καμμένος θα πραγματοποιήσει ομιλία (συνεδριακό κέντρο «Ι.Βελλίδης»).

Στις 19:30 το απόγευμα του Σαββάτου (15 Σεπτεμβρίου) ο πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, θα μιλήσει ενώπιον των παραγωγικών φορέων («Ι.Βελλίδης»), ενώ την στη 1 το μεσημέρι της Κυριακής θα δώσει συνέντευξη Τύπου στον ίδιο χώρο.

Στο πρόγραμμα που διανεμήθηκε δεν υπήρχαν πληροφορίες για την παρουσία της γενικής γραμματέως του ΚΚΕ, Αλέκας Παπαρήγα, στην 77η ΔΕΘ.

ΣΕ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ ΚΛΟΙΟ Η ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων.

Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας προκειμένου να προστατέψουν τις πολιτικές μαριονέτες και τα οικονομικά αφεντικά τους απο την παρουσία των πολιτών!.

Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ. Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.

Σε εφαρμογή μπαίνουν κλιμακωτά και τα μέτρα της Τροχαίας ενόψει της έναρξης και λειτουργίας της ΔΕΘ, των παράλληλων εκδηλώσεων-ομιλιών και των προγραμματισμένων συγκεντρώσεων διαμαρτυρίας και πορειών, ενώ το Σάββατο θα απαγορευέται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.

stopcartel Newsdesk

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP