Σάββατο 8 Σεπτεμβρίου 2012

Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στη ΔΕΘ


Σκούρα τα πράγματα για τους Ματατζήδες από εδώ και στο εξής...

Μετά το συλλαλητήριο της αστυνομίας τα δεδομένα έχουν αλλάξει. Πλέον θα τρωνε το σκατό μόνοι τους γιατί οι υπόλοιποι αστυνομικοί δεν θα κάθονται να κάνουν τα κορόιδα και να κονομανε οι ματάδες...

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και σε θερμό κλίμα ανοίγει το Σάββατο η αυλαία της 77ης ΔΕΘ λόγω των μέτρων που έχει ζητήσει η τρόϊκα και επίκειται να ανακοινώσει η κυβέρνηση. Οι διαμαρτυρίες και οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν με την άφιξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ το πρωί του....
Σαββάτου. Εκατό περίπου άτομα, που κρατούσαν σημαίες του ΣΥΡΙΖΑ, επιχείρησαν να αναρτήσουν πανό στο Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, αλλά εμποδίστηκαν από αστυνομικές δυνάμεις.

Μετά απ΄αυτό οι διαδηλωτές αποχώρησαν, χωρίς να σημειωθούν επεισόδια.


Στις 12 το μεσημέρι συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πλατεία του Λευκού Πύργου θα πραγματοποιήσουν οι ένστολοι, ωστόσο δεν έχει αποφασιστεί εάν στη συνέχεια θα γίνει πορεία.


Το κεντρικό συλλαλητήριο της ΓΣΕΕ και του Εργατικού Κέντρου Θεσσαλονίκης έχει προγραμματιστεί για τις 6 το απόγευμα του Σαββάτου στο άγαλμα του Ελευθερίου Βενιζέλου στην πλατεία Αριστοτέλους.


Στο συλλαλητήριο θα συμμετέχουν οι δημοσιογράφοι της Θεσσαλονίκης και άλλων περιοχών της χώρας και πυροσβέστες.


Στο ίδιο σημείο προγραμματίζει συγκέντρωση το απόγευμα ο ΣΥΡΙΖΑ, στην οποία θα συμμετέχει ο Αλέξης Τσίπρας, συνοδευόμενος από βουλευτές του κόμματος.


Η προσυγκέντρωση θα γίνει στη συμβολή των οδών Εγνατία και Βενιζέλου και στη συνέχεια οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο θα ενωθούν με τους υπόλοιπους διαδηλωτές στο άγαλμα του Βενιζέλου.


Ξεχωριστό συλλαλητήριο διοργανώνει το ΠΑΜΕ. Η Αντιεξουσιαστική Κίνηση έχει προγραμματίσει κινητοποίηση για τις 6 το απόγευμα στο Συντριβάνι, ενώ την ίδια ώρα στην Καμάρα θα γίνει συλλαλητήριο από τα πρωτοβάθμια σωματεία εργαζομένων και την ΑΝΤΑΡΣΥΑ.


Ολοκληρώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου στην Πλατεία Κοτζιά στην Αθήνα η μεγάλη συγκέντρωση του ΠΑΜΕ με την συμμετοχή σωματείων, συνταξιούχων, εργαζομένων και σπουδαστών.


Στην ομιλία του ο Δήμος Κουκούρης πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συνταξιούχων του ΙΚΑ έκανε λόγο για «αντεργατικές πολιτικές που καταδικάζουν τον λαό στη φτώχεια και υπαγορεύονται από τις πολιτικές του κεφαλαίου».


Χαρακτήρισε την κατάσταση του ΕΟΠΠΥ «άθλια όπως και το σύνολο της υγείας και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης».


Ανέφερε ότι οι εργαζόμενοι έχουν πληρώσει για τις αποδοχές που λαμβάνουν και ζήτησε την αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων, των επιδομάτων κοινωνικής αλληλεγγύης και των δαπανών υγείας.


Ζήτησε απίσης την άμεση χρηματοδότηση του ΕΟΠΠΥ από το κράτος καθώς επίσης και την χρηματοδότηση του ΙΚΑ προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες του Οργανισμού Απασχόλησης Ελεύθερων Επαγγελματιών.


Με κεντρικό σύνθημα «ούτε συμβιβασμός ούτε αυταπάτες, στην κρίση να πληρώσουν οι κεφαλαιοκράτες» περίπου έξι χιλιάδες μέλη του ΠΑΜΕ πραγματοποιούν αυτήν την ώρα πορεία προς την Πλατεία Συντάγματος.


Σε αστυνομικό κλοιό η Θεσσαλονίκη


Με αυξημένες περιπολίες δικυκλιστών της ομάδας ΔΙΑΣ και εντατικούς ελέγχους στους δρόμους της Θεσσαλονίκης ξεκίνησε η εφαρμογή των μέτρων της ΕΛΑΣ, ενόψει των εγκαινίων της 77ης ΔΕΘ και των επικείμενων διαδηλώσεων.


Στους δρόμους θα βρίσκονται 3.000 με 3.500 αστυνομικοί από τη Θεσσαλονίκη, την Αθήνα κι άλλες περιοχές της βόρειας και κεντρικής Ελλάδας.


Το απόγευμα του Σαββάτου, όταν θα είναι σε εξέλιξη οι διαδηλώσεις των συνδικάτων, σωματείων και φορέων, ισχυρές δυνάμεις της Αστυνομίας θα αναπτυχθούν σε καίρια σημεία και κεντρικούς δρόμους της πόλης, καθώς επίσης μέσα στις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ.


Ανεξάρτητα από τα σημεία όπου θα καταλήξουν οι φετινές πορείες -δεν έχουν γίνει ακόμη γνωστά- αστυνομικές δυνάμεις θα βρίσκονται τόσο στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, απ' όπου παραδοσιακά διέρχονταν ή κατέληγαν οι πορείες των διαδηλωτών, όσο και στο υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης.


Το Σάββατο δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στο κέντρο της Θεσσαλονίκης.


Ο αποκλεισμός των δρόμων του κέντρου με απαγόρευση κυκλοφορίας ξεκινά από τις 2 μετά το μεσημέρι του Σαββάτου και αναμένεται να διαρκέσει έως αργά τη νύχτα όταν ολοκληρωθούν οι συγκεντρώσεις.


Συγκεκριμένα, δεν θα κυκλοφορούν οχήματα στη Λ. Στρατού, στη Γ' Σεπτεμβρίου, στη Βασ. Όλγας (από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος), στη Βασ. Γεωργίου, στη Λ. Νίκης, στην Κουντουριώτη, στην Κωνσταντίνου Καραμανλή (από Κατσιμίδη έως Γ' Σεπτεμβρίου), στην Εγνατία, στην Εθνικής Αμύνης, στην Κασσάνδρου, στην Προξένων, στη Φιλήμονος Δραγούμη, στην Τσιμισκή και στην Αγίου Δημητρίου.


Σύμφωνα με την Τροχαία, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων, από ανατολικά προς δυτικά, μέσω των οδών Κατσιμίδη - Περιφερειακής - Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) - Ολυμπιάδος και από δυτικά προς ανατολικά μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου - Λαγκαδά και Περιφερειακής καθώς και από τη Λ. Νίκης, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.


Για την ανεμπόδιστη διεξαγωγή των κάθε είδους εκδηλώσεων και τη διευκόλυνση της κυκλοφορίας των οχημάτων, θα υπάρχει έντονη παρουσία τροχονόμων στους δρόμους, οι οποίοι θα μεριμνήσουν για την ομαλή διεξαγωγή της κυκλοφορίας.


ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP