Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Δράμα: Παράνομο το εμπόριο πτηνών στα δύο φορτηγά Αθίγγανων

Εκατοντάδες ψυχές στιβαγμένες σε δύο φορτηγά ( κότες πάπιες και κοτοπουλάκια), περιφέρονταν επι ενα μήνα σχεδόν σε όλο τον Νομό Δράμας και πωλούνταν παρανόμως ....
Αθίγγανοι οι ιδιοκτήτες και θρασύτατοι.Εικόνες θλιβερές, απαράδεκτες.Ζωντανά πλάσματα απελπισμένα, να ασφυκτιουν με κρεμασμένα τα κεφαλάκια τους ανάμεσα στα σύρματα....Τα φορτηγά κίνησαν την περιέργεια πολλών κατοίκων... των γύρω χωριών, που ενημέρωσαν τους Φίλους Ζώων Δράμας τηλεφωνικά.

Με θράσος σταματησαν τα φαρτηγά στις 26-10 και σε κεντρικοτατο σημειο της πολης μας με απλωμένο το < εμπόρευμα>για να πουλήσουν...Καλέσαμε την αστυνομία και φυσικά οι αστυνομικοι διαπίστωσαν οτι οι ιδιοκτήτες των δύο φορτηγών δεν ειχαν άδεια πώλησης. Παράνομο εμπόριο σε βάρος τόσο αδύναμων πλασμάτων, παρανομο εμπόριο σε βάρος ολων μας.Πως βρέθηκαν αυτά τα πτηνά στα χέρια αυτων των ανθρώπων που δεν ειχαν καμμια απολύτως άδεια για την πωληση τους;;;Τα δύο αυτά φορτηγά και ποιος ξέρει πόσα ακόμη γυρνάνε σε όλη τη Ελλάδα μπορεί και χρόνια τώρα...ετσι ΠΑΡΑΝΟΜΑ.

Παρακαλούμε πολύ αν συναντήσετε αυτά ή άλλα παρόμοια φορτηγά που πωλούν κότες και στην δική σας πόλη,ειδοποιηστε την δημοτική αστυνομία ή την αστυνομία.Ο διοικητής του Αστυνομικού τμήματος Δράμας μας ενημερωσε οτι θα στείλει ειδοποίηση και στα πλησιεστερα αστυνομικά τμήματα για το περιστατικό.Ας μην τους αφήσουμε να συνεχίσουν αυτή την απίστευτη ταλαιπωρία αυτών των πλασμάτων.Ο σύλλογός μας εστειλε έγγραφο διαμαρτυρίας προς όλες τις υπηρεσίες που θεωρούμε οτι πρέπει να επιληφθουν αυτής της κακοποιησης των πτηνών αυτών και να ενεργήσουν για να τιμωρηθουν οι ένοχοι.

 
ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ
 
Ο σύλλογος Φίλοι των Ζώων Δράμας με την παρούσα επιστολή σας γνωστοποιεί την παράνομη πώληση πτηνών ( κότες και πάπιες, ενήλικα και μικρά ) στην πόλη της Δράμας από δύο φορτηγά με αριθμούς κυκλοφορίας το πρώτο ΥΟΡ8410 που αναγράφει πάνω ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΠΟΥΛΕΡΙΚΩΝ και το δεύτερο ΥΝΒ 9986 που αναγράφει πάνω ΓΑΛΟΠΟΥΛΕΣ – ΠΟΥΛΑΚΙΑ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΗΛ.6949145504.
 
Συγκεκριμένα την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου ο σύλλογος εντόπισε τα συγκεκριμένα φορτηγά σταματημένα σε κεντρικό σημείο της πόλης στην οδό Πατριάρχου Διονυσίου (στα φανάρια της Ταξιαρχίας στην γέφυρα Ζώνκε) να εκθέτουν προς πώληση τα πτηνά, κότες, πάπιες ενήλικες και μικρά.
Η κατάσταση των πτηνών, όπως και εσείς θα διαπιστώσετε από τις φωτογραφίες που σας επισυνάπτουμε, ήταν απαράδεκτες στο πλαίσιο των ισχυόντων νομοθετικών κανόνων αλλά επιπροσθέτως ήταν απαράδεκτες και με το παλαιό νομοθετικό σύστημα. Επικρατούσε ένας ασύλληπτος ευτελισμός των πουλερικών μέσα σε απαράδεκτη βρώμια χωρίς ελάχιστη ποσότητα νερού.
 
Σας τονίζουμε ότι βάσει τηλεφωνικών καταγγελιών που δέχτηκε ο σύλλογος μας, πληροφορηθήκαμε ότι τα συγκεκριμένα φορτηγά περιφέρονταν πάνω από είκοσι ημέρες στο νομό Δράμας, πουλώντας τα μεταφερόμενα πουλερικά. 
Ενόψει των ανωτέρω τηλεφωνικών καταγγελιών και της ιδίας γνώσεως του Συλλόγου καλέσαμε και παρενέβη η αστυνομία Δράμας η οποία κατόπιν ελέγχου διαπίστωσε ενώπιον μας και δη ενώπιον μέλους του Συλλόγου ότι οι κάτοχοι των δύο φορτηγών, που φέρονται ως κάτοικοι Μεγάρων Αττικής δεν είχαν άδεια πλανόδιου εμπορίου.
Η αστυνομία της Δράμας κατέγραψε το γεγονός και μας ενημέρωσε ότι θα προβεί στις απαραίτητες ενέργειες βάσει των αρμοδιοτήτων της. 
Για την παραπάνω ασελγή, καταχρηστική και άνομη πράξη ο σύλλογός μας θεωρεί ότι οι ενεργούντες το εμπόριο αυτό τελούν όχι ένα αλλά σειρά αλληλοδιάδοχων εγκλημάτων. Ήτοι
Α) Παράνομο εμπόριο ζώων που αποτελεί διοικητική παράβαση και επισύρει επιβολή προστίμων. 
Β) Κακοποίηση και βασανισμός των ζωών αυτών, καθώς το εμπόρευμα των ανωτέρω φορτηγών ήταν ζωντανά όντα που περιφέρονταν τουλάχιστον όσο γνωρίζουμε πάνω από είκοσι ημέρες , και πωλούνταν στοιβαγμένα σε κλουβιά σαν αντικείμενα .
Γ) Κίνδυνος βλάβης της Δημόσιας Υγείας με παράβαση τους άρθρου 5 του Συντάγματος, λόγω των ανθυγιεινών όρων μεταφοράς και διαβίωσης των πουλερικών.
Δ)Προσβολή της Δημόσιας Εικόνας μας σε Ευρωπαϊκό επίπεδο με συνεπαγωγικό επακόλουθο την επιβολή προστίμων λόγω παραβιάσεως νομοθετικού πλαισίου.
 
Για τα όλα τα παραπάνω παρακαλούμε και για τις δικές σας άμεσες ενέργειες ώστε να εκλείψουν τέτοιου είδους παράνομες αγοραπωλησίες που δεν σέβονται τη ζωή των παραγωγικών ζώων και πτηνών, θέτουν σε κίνδυνο την δημόσια υγεία των πολιτών-καταναλωτών και εκθέτουν σε δημόσια θέα προς ενήλικες και παιδιά τέτοιες ανεπίτρεπτες εικόνες βασανισμού και κακοποίησης ζώων που προσβάλουν τον πολιτισμό της χώρας μας σε πανευρωπαϊκό και Παγκόσμιο επίπεδο ενώ παράλληλα διαμορφώνουν συνειδήσεις πνευματικά ατελείς .
 
Επιτέλους κάποτε σε αυτή την χώρα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η ζωή σε κάθε μορφή δικαιούται ΣΕΒΑΣΜΟ. Δεν είναι δυνατόν να συνεχίζεται αυτό το έγκλημα εναντίον των παραγωγικών πτηνών και να υφίστανται τρόποι αγοροπωλησίας τους που παραπέμπουν σε εποχές προπολεμικές . Αυτής της μορφής το εμπόριο πρέπει να σταματήσει!
 
Σας επισυνάπτουμε
α) φωτογραφίες των δύο φορτηγών με το ‘εμπόρευμά’ τους
 
ΠΡΟΣ
Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης κ. Τροφίμων 
κ. Δηλέ Χρυσούλα Προϊσταμένη Διεύθυνσης Κτηνιατρικής αντίληψης φαρμάκων Εφαρμογών και προστασίας των ζώων 
 
Κοινοποίηση : 1.ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ΥΠΟΔΟΜΩΝ, ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΚΑΙ ΔΙΚΤΥΩΝ
Γενικό γραμματέα εμπορίου κ. Στέφανο Κομνηνό
 
2. Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης. 
Γενική Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής - Τμήμα Κ.Α.Φ.Ε 
 
3.Περιφερειακή Ενότητα Δράμας - Διεύθυνση Εμπορίου
 
4.Διεύθυνση Κτηνιατρικής Δράμας κ. Ιόβη Νικόλαο
 
5. Πανελλήνιο Κτηνιατρικό Σύλλογο
 
6. Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας
 
7. Αστυνομικό τμήμα Δράμας - Διοικητή κ. Μηνά Σκάρλιο
 
8. Δήμος Δράμας - Προϊστάμενο Δημοτικής Αστυνομίας 
 
9. Εισαγγελία Πρωτοδικών Δράμας

2 σχόλια:

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 4:44 μ.μ.  

o γυφτος σας φταιει που κακοποιει τα ζωα??????????????
τουλαχιστον στο φορτηγο αεριζονται και τα βλεπουν το φως της ημερας.
ο γυφτος ωφειλει να τα φροντιζει , γιατι θα πρεπει να τα πουλησει ολα ζωντανα και σε καλη κατασταση ωστε να ειναι εμπορευσιμα.

ο γυτος σας φταει ?????????????
για τολμιστε να πατε στα πτηνοτροφεια να δειτε εκει συνθηκες υγειηνης και φιαβιωσης των πτηνων και μετα βαλτε τα και με τον γυφτο.
ο γυφτος φταιει γιατι δεν εχει αδεια εμποριας των ζωων.
δεν ειναι ομως σαδιστης και δεν κακοποιει τα ζωα , περισσοτερο απο οτι το κανουν καποιοι επιχειρηματιες που ειναι εγληματιες ζωων , με σκοπο το κερδος.

υποκριτες !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
διυλιζετε το κουνουπι και καταπινετε την καμηλα!!!!
ευγε σας μεγαλοι φιλοζωοι....

Ανώνυμος 21 Νοεμβρίου 2012 στις 5:30 μ.μ.  

Μην ενοχλείσαι μικρέ μου οικολόγε "φυρερ" . Εμείς βρήκαμε την είδηση στο adespoto και την ανεβάσαμε . Και φυσικά είμαστε εναντίον του βασανισμού των ζωων απο οποιονδήποτε και αν γίνεται για αυτό και σχεδόν καθημερινά βάζουμε ειδήσεις που αφορούν φόλες κλπ .
Γιατί δεν ομολογείς οτι η είδηση σε ενόχλησε γιατί αφορούσε "ρομά" (είδες τι ωραία που τον λέω ενώ εσύ αντιρατσιστή μου τον λες "γύφτο") .
Συνεχιστε έτσι , μας κάνετε και διαφήμιση...

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP