Τρίτη 20 Νοεμβρίου 2012

Συνεχίζουν την κλάψα οι ματαζήδες.

Φυσικά δεν θα συγκινηθεί κανείς εκτός απο τίποτα ματατζηδολάγνους  καθώς ο λαός βλέπει ποιοι τον μισούν και τον εμποδίζουν να εισβάλλει στο μπουρδέλο της βουλής. Όσο πιο πολύ κουράζονται τόσο το καλύτερο για τον λαό, όσο πιο πολύ γκρινιάζουν ακόμη καλύτερα. Ασφαλώς και δεν παίρνουν μισθούς πείνας όπως...
λένε (κανείς δεν κάνει τέτοιες πράξεις βίας για πενταροδεκάρες) ενώ έχουν διαμορφώσει μια "ομερτά" όπου κανένας απο τα ΜΑΤ δεν λέει πόσα παίρνει για να κάνει την βρωμοδουλειά των βουλευτάδων και των καπιταλιστών. Είναι πρόκληση να λες πως "Οι συνάδελφοι των Διμοιριών Υ.Α.Τ. – Υ.ΜΕ.Τ , λειτουργώντας πάντοτε με επαγγελματισμό και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν χωρίς να εκθέσουν την Ελληνική Αστυνομία." Όταν φοράς μάσκες απο τις τρεις το μεσημέρι πολύ πριν την πορεία, όταν διώχνεις τον κόσμο που δεν σε ενόχλησε , τριγυρνάς κουμπουρωμένος για τσαμπουκά έξω απο το "Μεγάλη Βρετανια" απέναντι σε μπαρμπάδες και γιαγιάδες και προκαλείς σε όλη την χώρα τραυματισμούς προφανώς δεν βρέχει αλλά σε φτύνουν.


Η Συνδικαλιστική Ένωση Αστυνομικών Θεσσαλονίκης (Σ.Ε.Α.Θ.) προτείνει όπως η Διεύθυνση Αστυνομικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Ε.Θ.) μετονομαστεί σε Διάθεση Αστυνομικών Εντός & Εκτός Θεσσαλονίκης (Δ.Α.Ε.Ε.Θ.).

 Καταθέτουμε αυτή την πρόταση για να αναδείξουμε την πραγματική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει οι
υπηρετούντες συνάδελφοί των Διμοιριών Υ.Α.Τ. – Υ.ΜΕ.Τ. της Δ.Α.Ε.Θ. τους τελευταίους έξι (06) μήνες, οι οποίοι και έχουν επωμιστεί, όχι μόνο το σύνολο των μέτρων ( γήπεδα – πορείες – δικαστήρια κ.α. ) που διατάσσονται εντός των ορίων της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης, αλλά και τις πρωτόγνωρες σε συχνότητα μετακινήσεις που διατάχθηκαν προκειμένου να ενισχύσουν διάφορες πόλεις της Ελλάδας ( Ξάνθη – Λάρισα – Αθήνα – Βέροια – Δράμα – Βόλο – Αλεξανδρούπολή – Κομοτηνή - Σκουριές κ.α. ).
 
Οι συνάδελφοι των Διμοιριών Υ.Α.Τ. – Υ.ΜΕ.Τ , λειτουργώντας πάντοτε με επαγγελματισμό και επιδεικνύοντας υψηλό αίσθημα ευθύνης και καθήκοντος ανταποκρίθηκαν με απόλυτη επιτυχία σε όλες τις αποστολές που τους ανατέθηκαν χωρίς να εκθέσουν την Ελληνική Αστυνομία.

 Εξαιτίας όμως των αυξημένων υπηρεσιακών υποχρεώσεων (όπως δηλώνει κάθε φορά η Διοίκηση) οι τόσο απαραίτητες εκπαιδεύσεις των Διμοιριών εκμηδενίστηκαν, πολλές φορές το Π.Δ. 394/2001 καταστρατηγήθηκε, ενώ οι ωφειλόμενες ημερήσιες αναπαύσεις κυριολεκτικά εκτοξεύτηκαν.

 Σε όλη αυτή την υπερπροσπάθεια από μέρους των συναδέλφων της Δ.Α.Ε.Θ., και σε μία εποχή οπού το ηθικό βάλλεται από το άσχημο οικονομικό περιβάλλον με τις διαμορφούμενες αποδοχές μας σε μισθούς ‘’πείνας’’, το μόνο θετικό στοιχείο αποτελεί η πρόσφατη ενίσχυση της Δ.Α.Ε.Θ. με πενήντα (50) περίπου συναδέλφους, όπως εξάλλου είχε υποσχεθεί και ο Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Βόρειας Ελλάδας Αντιστράτηγος  κ. Παπαδόπουλος.

 Το ερώτημα είναι : ‘’Θα κοπάσει, έστω και μετά από έξι (06) μήνες, αυτή η ταλαιπωρία των Διμοιριών ή θα συνεχιστεί με αμείωτη ένταση;’’

Η (Σ.Ε.Α.Θ.) προτείνει, σε πρώτη φάση, την οριστική απεμπλοκή των Διμοιριών της Υ.ΜΕ.Τ. από τα Δικαστήρια, την ορθολογικότερη χρήση των Διμοιριών Υ.ΜΕ.Τ. -  Υ.Α.Τ., την άμεση επανέναρξη των τόσο απαραίτητων εκπαιδεύσεων και την τήρηση του Π.Δ. 394/2001 κατά κανόνα και όχι κατ’ εξαίρεση!    

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP