Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Οι μπετόβλακες δεξιούληδες βουλευτές νομίζουν ότι ο μπούλης της Ραφήνας θα σώσει τη Ν.Δ!!!

Ο ''κουρασμένος'' είναι ήδη στο πάτο μαζί με τη ΝΔ κι ας αυταπατώνται οι δεξιούληδες της ΝΔ

Αφόρητες πιέσεις απο..."διαδηλωτές" στο σπίτι του! Συγκεντρώσεις ...διαμαρτυρίας (!) θυμίζουν τις περισσότερες φορές οι επισκέψεις βουλευτών και στελεχών της ΝΔ στο γραφείο του Κώστα Καραμανλή. Παρέλαση, στην κυριολεξία, γίνεται τις τελευταίες μέρες στην Παναγή Κυριακού, με αφορμή τις αστοχίες του...
κ. Στουρνάρα στο φορολογικό που ξεσήκωσαν πλήθος αντιδράσεων από τη μεσαία τάξη που αποτελεί και τη βάση της Νέας Δημοκρατίας.

Και μπορεί τα γραφεία της ΝΔ στη Συγγρού να θυμίζουν νεκροταφείο, δεν συμβαίνει το ίδιο με το γραφείο του πρώην πρωθυπουργού στην πλατεία Μαβίλη.

«Κεντρικά γραφεία κόμματος γίνεται τις περισσότερες μέρες της βδομάδας το πολιτικό γραφείο του Κώστα Καραμανλή» λέει βουλευτής που έχει εικόνα και προσθέτει ότι: «η συχνότητα με την οποία μπαινοβγαίνουν οι επισκέπτες δείχνει τον προβληματισμό και την ανησυχία που υπάρχει στην ΚΟ της ΝΔ».

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες πάνω από τα 2/3 της ΚΟ έχουν περάσει από το γραφείο μόνο τις τελευταίες ημέρες ενώ τα τηλέφωνα έχουν «σπάσει» από στελέχη και δημοσιογράφους που θέλουν να συναντήσουν τον πρώην Πρωθυπουργό.

Όσοι παρακολουθούν τη κινητικότητα που παρουσιάζεται, αναφέρουν ότι ο Καραμανλής, θυμίζει τις καλές εποχές, όταν ανέλαβε τις τύχες ενός διαλυμένου κόμματος και το έθεσε σε τροχιά εξουσίας, επαναφέροντας τη ΝΔ στο κέντρο της πολιτικής σκακιέρας. Ο Κώστας Καραμανλής βλέπει σε καθημερινή βάση, βουλευτές και δημοσιογράφους, κυρίως πολιτικούς συντάκτες.

Οι βουλευτές γκρινιάζουν για τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης και του κόμματος, ανησυχούν για τα αποσπασματικά σενάρια περί επανίδρυσης της ΝΔ με συμμετοχή φθαρμένων προσώπων από το ΠΑΣΟΚ.

Ο Κώστας Καραμανλής γνώριζε εδώ και καιρό και τις εσωτερικές συγκρούσεις στους Ανεξάρτητους Έλληνες και μάλιστα τις τελευταίες ημέρες δέχεται πίεση να αναλάβει πρωτοβουλία για επανένωση της παράταξης. Όπως υποστηρίζουν αρκετοί βουλευτές, ενδεχόμενη διάσπαση των ΑΝ.ΕΛ είναι χρυσή ευκαιρία για την ανασύνταξη της κεντροδεξιάς.

Αυτό που απασχολεί, όμως, περισσότερο είναι τι λέει στους συνομιλητές του, ο πρώην πρωθυπουργός. «Συνήθως ακούει» λένε, όσοι τον συνάντησαν το τελευταίο διάστημα και στέλνει μήνυμα ενότητας: «Στηρίζουμε την παράταξη και τον αρχηγό της, στη δύσκολη μάχη που δίνει για τη σωτηρία της χώρας, δεν είναι ώρα για τέτοιου είδους πρωτοβουλίες και συζητήσεις».

Όσοι γνωρίζουν καλά τον πρώην πρωθυπουργό λένε ότι το τελευταίο διάστημα είναι έντονα προβληματισμένος για το μέλλον της χώρας αλλά και τις αντοχές της κοινωνίας από την καταιγίδα των μέτρων που πλήττουν τους μικρομεσαίους που αποτελούν τον παραγωγικό ιστό της.

Αξιόπιστη πηγή επισημαίνει μιλώντας στο newpost.gr ότι «στις άμεσες προτεραιότητες του κ. Καραμανλή είναι να συναντηθεί με τον κ. Σαμαρά και να συζητήσει μαζί του διεξοδικά όλα τα ζητήματα που αφορούν τόσο την παράταξη όσο και την χώρα».

Πηγές

Κουρδιστό Πορτοκάλι

NewPost

το είδαμε εδώ 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP