Τρίτη 11 Δεκεμβρίου 2012

Σε μεζεδοπωλείο του κέντρου συναντήθηκαν χθες βράδυ στα κρυφά και οργάνωσαν την προδοσία στον Πάνο Κάμμενο


Πού κλείστηκε το «deal» του Χρύσανθου με Μαρκόπουλο και ΖώηΤου Λουκιανού Κάλλιμπαν

Σε… πολιτική γιάφκα μετατράπηκε γνωστό μεζεδοπωλείο στο κέντρο της πρωτεύουσας χθες βράδυ για χάρη του κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, ο οποίος δείπνησε με τους κ. Κώστα Μαρκόπουλο και Χρήστο Ζώη.

Δεν ξέρουμε αν το μενού ονομάστηκε «Πάνος Καμμένος» ο λογαριασμός όμως ήταν...
ξεκάθαρος. Έγραφε: «Επιστροφή στο μαντρί».

Μετά το χθεσινοβραδυνό αντάρτικο που ξεκίνησε ο κ. Κώστας Μαρκόπουλος, αρνούμενος να υλοποιήσει την επιθυμία που εξέφρασε ο πρόεδρος του κόμματος για τη σύγκληση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας των «Ανεξάρτητων Ελλήνων», έπεσαν τα προσωπεία.

Εδώ και πολύ καιρό ο κ. Μαρκόπουλος προσπαθεί να αποκαταστήσει τις σχέσεις του με την ηγεσία της «Νέας Δημοκρατίας». Φέρεται μάλιστα να υποστηρίζει τώρα πως ήταν λανθασμένη η επιμονή που είχε επιδείξει παλαιότερα και προκάλεσε τη ρήξη στις σχέσεις του με τον κ. Αντώνη Σαμαρά.

Αυτή τη… δήλωση μετανοίας φρόντισε το πρώην στέλεχος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» να την εκφράσει στα κατάλληλα πρόσωπα, τα οποία τη μετέφεραν μυστικά στον στενό συνεργάτη του πρωθυπουργού, τον κ. Χρύσανθο Λαζαρίδη.

«Παρότι ο κ. Πάνος Καμμένος έδειχνε την απόλυτη εμπιστοσύνη του στον άνθρωπο που είχε επιλέξει ως γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κόμματός του, δεν είχε και την ίδια αντιμετώπιση», σχολιάζουν στελέχη των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων». Δεν είναι τυχαίο ότι οι παλιοί συνεργάτες του κ. Μαρκόπουλου στο κόμμα είχαν διαπιστώσει το τελευταίο διάστημα μια αλλαγή στη στάση του.

Η ομολογία Μαρκόπουλου

Ήταν πιο προσεκτικός στις εκφράσεις και τις αντιδράσεις του, πιο καχύποπτος στις πληροφορίες που λάμβανε, ενώ συνεχώς τον απασχολούσαν οι εξελίξεις στη Ν.Δ. για τις οποίες συζητούσε με τον κ. Χρήστο Ζώη. Για ορισμένους μάλιστα ήταν κοινό μυστικό ότι επιχειρούσε αγωνιωδώς να αποκαταστήσει την επαφή του με τον κ. Λαζαρίδη.

Όχι ότι δεν είχαν γίνει γνωστές οι προθέσεις του. Προσέξτε την ερώτηση που του έθεσε στον κ. Μαρκόπουλο δημοσιογράφος της εφημερίδας «Παραπολιτικά» στη συνέντευξη που δημοσιεύθηκε στις 2 Δεκεμβρίου: «Το τελευταίο διάστημα όλο και περισσότερες φωνές υποστηρίζουν ότι έχετε ανοίξει δίαυλο επικοινωνίας με το περιβάλλον του Αντώνη Σαμαρά και ότι θα μπορούσατε μαζί με άλλους βουλευτές των Ανεξαρτήτων Ελλήνων να στηρίξετε την κυβέρνηση. Τι απαντάτε».

Είναι τόσο προφανές το ερώτημα ώστε και το πρώην στέλεχος των «Ανεξαρτήτων Ελλήνων» δεν μπόρεσε να το μαζέψει.

«Εξακολουθώ να διαφωνώ με το σχέδιο αυτής της κυβέρνησης. Όσο για τον δίαυλο επικοινωνίας, σας ομολογώ ότι μπορεί να με δείτε να συναναστρέφομαι και να συνομιλώ με ανθρώπους που επί χρόνια είχα κομματική συνοδοιπορία, βουλευτές και μη. Ακόμα και για πολιτική ζύμωση. Ο διάλογος και η συνεννόηση είναι καθήκον όλων μας, προσωπική μου επιδίωξη και χρέος μου προς τους πολίτες που κουράστηκαν από τα μικροπολιτικά παιχνίδια!», δήλωσε ο κ. Μαρκόπουλος και ο νοών νοείτο.

Στην… πολιτική ζύμωση που επικαλείται ο αποπεμφθείς γραμματέας της Κ.Ο. των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» συμμετείχε (θέλοντας και μη, μας λένε) και ο κ. Χρήστος Ζώης, ο οποίος γνώριζε τα πάντα.

Το ραντεβού με τον Χρύσανθο

Με την πίεση της κριτικής από τα ΜΜΕ και μετά τις πρώτες κινήσεις αποφασιστικότητας εκ μέρους του κ. Πάνου Καμμένου κλείστηκε ο μυστικός δείπνος στο κεντρικό μεζεδοπωλείο. Αφού έγιναν τα πρώτα τηλεφωνήματα με τον κ. Λαζαρίδη, μετά έγινε συνεννόηση για τον τόπο συνάντησης. Πρόκειται για ένα από τα μαγαζιά που συμμετείχαν στο πρόγραμμα «Βγαίνουμε Αθήνα» και προσέφερε κάθε Τρίτη σε συμφέρουσα τιμή μενού με μπιφτέκι ή κοτόπουλο φιλέτο για κυρίως, ένα ποτήρι κρασί ή κάποιο αναψυκτικό και για το τέλος ένα γλυκό.

Ο κ. Θανάσης κράτησε ένα τραπέζι σε σημείο που δεν μπορούσαν να προσεγγίσουν αδιάκριτοι ή περίεργοι κι έτσι στήθηκε το σκηνικό. Κάποιοι στο επιτελείο του πρωθυπουργού θεωρούσαν ότι με την επανένταξη των κυρίων Μαρκόπουλου και Ζώη στη «Νέα Δημοκρατία» θα καταφέρουν να εκτοπίσουν από τον πολιτικό σκηνικό τους «Ανεξάρτητους Έλληνες».

Είναι δεδομένο πλέον ότι ο κ. Καμμένος ενοχλεί κάποιους με όσα καταγγέλλει για τις συνθήκες που υπογράφτηκε το Μνημόνιο 3 και για την πορεία ολέθρου που χάραξε ο συμφοιτητής του κ. Σαμαρά, ο κ. Γιώργος Παπανδρέου.

Νόμιζαν ότι η μυστική συνάντηση δεν θα γίνει γνωστή, αλλά έγινε. Όπως και τα τηλεφωνήματα που φάνηκε να κάνει ο σύμβουλος του πρωθυπουργού σε συνεργάτες του για να μάθει τι θα γράψουν τρεις συγκεκριμένες εφημερίδες σχετικώς με την «προδοσία» ή το «τσουρούφλισμα» στον κ. Καμμένο.

Μπροστά στον κίνδυνο να μην πάρουν «συγχωροχάρτι» όσοι συμμετείχαν στην επιβολή της γερμανικής κηδεμονίας, το “deal” μεταξύ του κ. Λαζαρίδη και των κ.κ. Μαρκόπουλου και Ζώη αποτελεί μια ένδειξη ισχύος του κ. Σαμαρά. «Αυτό δεν σημαίνει πως δεν θα υπάρξει απάντηση», σχολιάζουν πάντως στους «Ανεξάρτητους Έλληνες» και υπόσχονται αποκαλύψεις.
newsbomb

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP