Τρίτη 22 Ιανουαρίου 2013

“Κλείνουμε”! Δραματική επιστολή από τα Ναυπηγεία Ελευσίνας,με επίθεση στη κυβέρνηση

Με μια επιστολή άκρως επιθετική κατά της κυβέρνησης αλλά και όσων “δεν θέλουν και δεν ξέρουν να σώσουν την ναυπηγική βιομηχανία”, ο ιδιοκτήτης των Ναυπηγείων Ελευσίνας Νίκος Ταβουλάρης, ανακοινώνει ότι η Ελευσίνα έφθασε στο σημείο μηδέν και το κλείσιμό της είναι η
πιθανότερη εξέλιξη. Ο Ν.Ταβουλάρης ...

προσωπικός φίλος του πρωθυπουργού υπήρξε και διευθυντής της Πολιτικής Άνοιξης που είχε δημιουργήσει ο Σαμαράς. Στην επιστοληή του ωστόσο δεν αφήνει κανένα απ΄ έξω και επισημαίνει ότι άλλη αντιμετώπιση είχε το θέμα του Σκαραμαγκά κι άλλο της Ελευσίνας.
ΟΛΗ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ
21/1/2013
ΕΠΙΣΤΟΛΗ
Νικολάου Ταβουλάρη προς το Προσωπικό των Ναυπηγείων Ελευσίνας
και Νεωρίου
Απευθύνομαι σε όλους σας για να σας ενημερώσω για τις τελευταίες εξελίξεις στο θέμα των ναυπηγείων μας.
1. Στις 6 Σεπτεμβρίου 2012 έπρεπε να καταβληθούν στην Ελευσίνα 12,7 εκ. Επίσης στις αρχές Μαρτίου πρέπει να καταβληθούν και άλλα 12,7 εκ. Και οι δύο αυτές πληρωμές αποτελούν Συμβατική υποχρέωση του Δημοσίου. Και με αυτές θα εξασφαλιζόταν : η μισθοδοσία – η συνέχεια ναυπήγησης των 6ης/7ης ΤΠΚ – η ολοκλήρωση της 5ης (ΡΙΤΣΟΣ) – η ρύθμιση οφειλών προς το ΙΚΑ και γενικότερα η εξομάλυνση των σχέσεων μας με Προμηθευτές και Τράπεζες. Με τις ρυθμίσεις αυτές θα είχαμε το χρόνο για να εξασφαλίσουμε την επιβίωση μας.
Στις 6 Σεπτεμβρίου, ημέρα της συμβατικής πληρωμής, αντ’ αυτής το \ΕΘΑ αποφάσισε να ζητήσει Γνωμάτευση του Νομικού Συμβουλίου σχετική με τη νομιμότητα της πληρωμής παραθέτοντας αποσπασματικά στοιχεία τα οποία διαστρέβλωναν μέχρι πλήρους παραμόρφωσης πραγματικά γεγονότα χωρίς μάλιστα να μας ζητήσει κάποια διευκρίνιση ή έστω πληροφορία. Χωρίς να μας ενημερώσει, παρά το γεγονός ότι όφειλε να γνωρίζει τις συμβατικές του υποχρεώσεις που τις είχαμε και υπενθυμίσει από τον Ιούλιο, Και τέλος θα μπορούσε να έχει ζητήσει τη Γνωμάτευση πολύ πριν από την ημέρα πληρωμής. Στις έντονες διαμαρτυρίες μας λάβαμε τη διαβεβαίωση ότι το πρόβλημα θα είχε διευκρινιστεί εντός το πολύ 10 ημερών.
2. Το Νομικό Συμβούλιο παρέδωσε τη Γνωμάτευση του στις 23 Οκτωβρίου,
δηλαδή μετά 47 ημέρες. Οι βασικές του διαπιστώσεις ήταν α) ότι το ναυπηγεία
ήταν ουσιαστικά κλειστό από τα τέλη ταυ 2010, και β) ότι ενώ είταμε εισπράξει
το 80% του τιμήαατος είχαιιε υλοποιήσει μόνο το 40% του έργου. Και για μεν το
πρώτο πρόκειται περί απύθμενης ανευθυνότητας. Για δε το δεύτερο πρόκειται
για ελαφρότητα και ασυγχώρητη άγνοια που αγγίζει τη συκοφαντική
δυσφήμιση. Και επί πλέον εάν είχαμε εισπράξει διπλάσια από το πραγματικό
έργο τι μέτρα έλαβαν έγκαιρα οι υπηρεσίες του ΥΕθΑ για να προστατεύσουν το
Δημόσιο ή έστω να μας ζητήσουν εξηγήσεις.
Το ΥΕΘΑ επανήλθε στις 23 Νοεμβρίου (δηλαδή μετά 1 μήνα) στην Ολομέλεια του Νομικού Συμβουλίου παρέχοντας νέα και πραγματικά αυτή τη φορά στοιχεία και νέες διαβεβαιώσεις (και προς τα συνδικαλιστικά μας στελέχη) ότι θα υπήρχε νέα Γνωμάτευση οπωσδήποτε πριν από το τέλος του χρόνου. Οι υποσχέσεις διαψεύστηκαν και νέα υπόσχεση δόθηκε για σύσκεψη στις 10 Ιανουαρίου. Και αυτή όμως κατέληξε σε νέα αναβολή. Με πιθανή ημερομηνία τις 7 Φεβρουαρίου.
3. Στις 12 Δεκεμβρίου έγινε υπουργική σύσκεψη υπό τον Πρωθυπουργό για τα
ναυπηγεία όπου ο Συντονιστής κ. Αναστασόπουλος παρουσίασε τις προτάσεις
του για τα Ναυπηγεία Σκαραμαγκά χωρίς να δοθεί χρόνος για αναφορά στην
Ελευσίνα/Νεώριο. Τελικά προγραμματίστηκε και νέα σύσκεψη για την παρελθούσα Παρασκευή 18 Ιανουαρίου. Και αυτή όμως αναβλήθηκε.
4. Διαπίστωση: Πέντε και πλέον μήνες από την συμβατική ημερομηνία πληρωμής (6 Σεπτ.) δεν γνωρίζουμε αν και πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα. Και επομένως μας οδηγούν μαθηματικά στο «κλείσιμο» παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις τους.
Ανάλογη και με την ίδια κατάληξη συμπεριφορά αντιμετωπίζουμε και με το Νεώριο με τις 2 Δεξαμενές του Π.Ν. θέμα που «σέρνεται» δύο σχεδόν γρόνια.
5. Η αδυναμία του Δημοσίου να αντιμετωπίσει από το 2008 τις συνέπειες της κρίσης στο ναυπηγικό τομέα μας έφερε στα σημερινά αδιέξοδα. Οι δε συνεχείς αλλαγές στο Αμυνας (5 υπουργοί σε 12 μήνες) έδωσαν τη χαριστική βολή. Οι συνεχείς επισημάνσεις και προειδοποιήσεις μας αγνοήθηκαν. Η επί 3ετία προτεινόμενη λύση του ενιαίου φορέα για τον Κλάδο, που στηρίχθηκε από τους συνδικαλιστικούς φορείς και τα ναυπηγεία μας δεν έτυχε καμίας προσοχής. Αυτοί που δουλεύουν επί ΙΟετίες στα ναυπηγεία, Εργαζόμενοι και στελέχη αγνοούνται απαξιωτικά Όλοι συζητούν για τα ναυπηγεία χωρίς τα ναυπηγεία.
6. Είναι αναμφισβήτητο γεγονός ότι η προσοχή του Δημοσίου επικεντρώνεται εδώ και χρόνια σχεδόν αποκλειστικά στον Σκαραμαγκά. Ισως αυτό να εξηγεί και την ουσιαστική διάλυση του. Λογικά δεν θα έπρεπε η εξέλιξη αυτή να συμπαρασύρει την Ελευσίνα/Νεώριο. Φαίνεται ότι πολλοί αρμόδιοι δεν θέλουν ή αποφεύγουν να ασχοληθούν με τα δικά μας ναυπηγεία,’Ισως επειδή την τελευταία 20ετια λειτουργούν χωρίς να ενοχλούν και να απαιτούν
Μέχρι σήμερα το μόνο που έχουμε εισπράξει είναι υποσχέσεις, προσχηματική κατανόηση για τα προβλήματά μας ,δηλώσεις για την αναγκαιότητα σεβασμού των διαδικασιών και της διαφάνειας. Και παραβλέπεται η άνιση σε βάρος μας μεταχείριση σε σχέση με τον Σκαραμαγκά που περνάει απαρατήρητη και δεν ενοχλεί κανένα. Αλήθεια ποιος έχει καταγγείλει συμβάσεις, σε ποιον
χαρίστηκαν καθυστερήσεις, συμβατικές παρεκκλίσεις, έκτακτα βοηθήματα;
7.Φαίνεται ότι η Ελευσίνα/Νεώριο είμαστε τα εύκολα θύματα της αδιαφορίας και αναλγησίας του Κράτους. Και είναι εξοργιστικό ότι κρατικοί φορείς και λειτουργοί αγνοούν ή προσποιούνται ότι αγνοούν ότι λειτουργούμε στα πλαίσια μιας γενικευμένης δημοσιονομικής και κοινωνικής κρίσης. Και αντί να βοηθούν εξαντλούν σε βάρος μας όλη τη γραφειοκρατική τους φαρέτρα. Οι λιγοστές εξαιρέσεις δεν αλλοιώνουν τον κανόνα.
Αγαπητοί συνεργάτες και φίλοι,
Σας παρουσίασα με τα παραπάνω τις συνθήκες κάτω από τις οποίες λειτουργούμε τα δύο τελευταία χρόνια. Όχι για να δικαιολογηθώ και να κρύψω δικές μου ευθύνες. Σας μίλησα πάντα με υπευθυνότητα και ειλικρίνεια. Το λάθος μου ήταν ότι έδωσα πίστη σε υποσχέσεις αρμοδίων που δεν θέλουν και δεν ξέρουν να στηρίξουν την ναυπηγική βιομηχανία μέσα στη κρίση. Έκανα ότι μπορούσα για να κρατήσω ανοικτά τα ναυπηγεία. Μερικοί δεν μου το συγχωρούν. Όμως ΠΑΝΤΟΤΕ ΕΛΠΙΖΩ.
onalert.gr

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP