Δευτέρα 4 Φεβρουαρίου 2013

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

Δουλειά για όλους. Αξιοπρεπείς μισθοί και συντάξεις για όλους. Δεν χρωστάμε σε κανένα. Δεν δεχόμαστε, ούτε μπορούμε να πληρώνουμε χαράτσια σε ΔΕΗ και Εφορίες.

Σύμφωνα με τον ΟΑΕΔ οι άνεργοι είναι 1.345.000. Στην πραγματικότητα είναι διπλάσιοι. Και εκτός από τους μεροκαματιάρηδες και μισθωτούς έχουμε και... εκατοντάδες χιλιάδες χρεοκοπημένους επαγγελματίες, χωρίς στο ήλιο μοίρα. Ο πραγματικός αριθμός των συνανθρώπων μας με μηδενικό εισόδημα είναι διπλάσιος από τον επίσημο. Και οι διεστραμμένοι που παριστάνουν την νόμιμη κυβέρνηση, απαιτούν φόρους από άνεργους, άστεγους και πεινασμένους, που ψάχνουν τροφή στα σκουπίδια!

Ενώ βλέπουν ότι η απόγνωση σπρώχνει χιλιάδες συμπολίτες μας στην αυτοκτονία, ενώ διαπιστώνουν την αδυναμία των πολιτών να πληρώσουν «χαράτσια» για το δικό τους σπίτι, προχωρούν στην φορολόγηση οικοπέδων εκτός σχεδίου και χέρσας αγροτικής γης, όταν δεν αποδίδουν δεκάρα στους ιδιοκτήτες τους, και τους εκβιάζουν με κατασχέσεις!

Αφού επέβαλαν τόσο πιο βαρείς φόρους όσο περισσότερα παιδιά έχει μια οικογένεια και τόσο πιο ακριβό ηλεκτρικό ρεύμα όσο λιγότερα κιλοβάτ καταναλώνει, αποφάσισαν νέες περικοπές στις συντάξεις όπως δήλωσε ο υπουργός Ανεργίας, Γιάννης Βρούτσης: «ανακαλύψαμε δυστυχώς -είπε- ότι δύο νόμοι οι οποίοι είχαν ψηφιστεί από το 2010 και από το 2012, ο Ν. 3863 και ο 4051 που μιλούσε για περικοπή συντάξεων, δεν είχαν εφαρμοστεί, με αποτέλεσμα να υπάρχει μία αδικία.» Πάρε μας και τα σώβρακα λοιπόν Βρούτση! Αυτό θα πει δικαιοσύνη!

Και σα να μην έφταναν τα προηγούμενα οι Κυβερνήσεις από το 2008 με συστηματική παραγωγή νόμων βάσει ολοκληρωμένης στρατηγικής, διέθεσαν σε Τράπεζες δημόσιο χρήμα (ομόλογα και εγγυήσεις) με πρόσχημα την ανάπτυξη 163 δις ευρώ, και η Κυβέρνηση Λ. Παπαδήμου, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), και (ΝΔ ΠΑΣΟΚ ΔΗΜΑΡ), επιπλέον 140 δις ευρώ. Ήτοι δημιούργησαν συνολικά 303 δις ευρώ οικονομικά βάρη στους Έλληνες Πολίτες, εκτός από το υπόλοιπο δημόσιο χρέος.

Δώρα και επιδόματα αδείας καταργήθηκαν, μισθοί και συντάξεις, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, καρατομήθηκαν και τώρα έχουν δρομολογηθεί χιλιάδες νέες «μετατάξεις», «διαθεσιμότητες» και απολύσεις.

Αποτέλεσμα: Η πολιτική των περικοπών σε μισθούς και θέσεις εργασίας βυθίζει την οικονομία σε ύφεση και ωφελεί μόνο τους διεθνείς τοκογλύφους. Το Ακαθάριστο Εθνικό Προϊόν συρρικνώνεται, το χρέος μεγαλώνει, και ο ελληνικός λαός λιμοκτονεί, κυρίως για χάριν των ξένων τοκογλύφων.

Μην περιμένετε λοιπόν έλεος από τους διεστραμμένους που έχουν καθίσει στο σβέρκο μας με νόθες διαδικασίες. Έχοντας αποτύχει με τους εκβιασμούς μέσω ΔΕΗ, απειλούν τώρα κατασχέσεις με την εφορία οικιακού εξοπλισμού, κατοικιών, έγγειας ιδιοκτησίας, μισθών και συντάξεων κατευθείαν από τις τράπεζες! Καμιά ανάπτυξη, κανένα φως στο τούνελ. Αντίθετα θα μετράμε Μνημόνια το ένα πίσω απ’ το άλλο, μέχρι τελικής εξοντώσεως, αν δεν ανατρέψουμε τους λακέδες ξένων δυνάμεων, που παριστάνουν την ελληνική κυβέρνηση.

Ας το συνειδητοποιήσουμε, κάνεις δεν θα σώσει ραγιάδες αν οι ίδιοι δεν σωθούν ενωμένοι στον αγώνα. Ας σταθούμε ο ένας στο πλευρό του άλλου αν απειληθεί από την εφορία. Χέρια που απλώνονται στην στέγη μας και απειλούν τις οικογένειες μας να κόβονται. Μπορούμε; Ναι, εμείς ο λαός ενωμένος μπορεί τα πάντα!

Χωρίς αυταπάτες. Καμία εμπιστοσύνη στους πουλημένους εργατοπατέρες. Απ’ αυτούς δεν έχουμε να ελπίζουμε τίποτε. Μόνο προδοσίες. Μπορούμε να ανατρέψουμε την σάπια τρικομματική τώρα, εργάτες, αγρότες, επαγγελματίες με Γενική Απεργία Διαρκείας, ως την νίκη.

Αυτός είναι ο δικός μας αγώνας και προσδοκούμε την υποστήριξη όλων των αποφασισμένων αγωνιστών και πραγματικών δημοκρατών. Ιδρύστε Επιτροπές Πρωτοβουλίας σε κάθε γειτονιά. Συντονιστείτε. Θα μας βρείτε στα Τηλέφωνα: 698 5753543 & 698 6619143


ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ-ΑΚΟΜΜΑΤΙΣΤΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP