Παρασκευή 15 Νοεμβρίου 2013

Ο Τσίπρας πλήρωσε πολύ ακριβά την "κωλοτούμπα" για το ευρώ

Τη πλήρωσε για έναν ακόμα λόγο που δεν αναφέρει ο Δελαστίκ. Η τρομοκρατία των ευρωλάγνων έχει αποτύχει παταγωδώς. Η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού επιθυμεί να φύγει από το έκτρωμα της ευρωζώνης και να γυρίσουμε στη Δραχμή.

Eικόνα πρώτη. Κεντρική εξωτερική πύλη του περιβόλου του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ στην Αγία Παρασκευή. Η πόρτα είναι κλειστή. Δεμένη με μια αλυσίδα και... χειροπέδες!

Η φωτογραφία...
προκαλεί ρίγος. Κάνει όχι μόνο το γύρο της Ελλάδας, αλλά και της Ευρώπης και του κόσμου ολόκληρου. Συγκλονίζει τους πάντες. Αποθέωση του συμβολισμού της σύγχρονης Δημοκρατίας στην Ελλάδα του Μνημονίου, όπως...

την εννοούν ο Αντώνης Σαμαράς και ο Βαγγέλης Βενιζέλος.
Εικόνα δεύτερη. Νύχτα Πέμπτης. Η σκηνή πάλι έξω από τα κάγκελα του περιβόλου της ΕΡΤ. Η τηλεπαρουσιάστρια της δημόσιας τηλεόρασης Αγλαΐα Κυρίτση, καθισμένη πίσω από ένα τραπέζι, εκφωνεί το κεντρικό δελτίο ειδήσεων της ΝΕΤ. Στο ύπαιθρο! Δεν είναι μόνο αυτή η υποχρεωτική «πρωτοτυπία». Πίσω της, δεκάδες πάνοπλοι αστυνομικοί με μαύρες επιχειρησιακές στολές, έτοιμοι να ορμήσουν εναντίον της μόλις τους δοθεί εντολή. Τα ΜΑΤ του Σαμαρά και του Βενιζέλου δεν έχουν κανένα πρόβλημα να παρουσιάζουν αυτά το... δελτίο ειδήσεων της επαίσχυντης κυβέρνησης των υπολειμμάτων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.
«Βοήθεια!»
Χαράματα Πέμπτης. Στις 4:20 εκατοντάδες άνδρες των ΜΑΤ σπάνε μια πλαϊνή πόρτα του περιβόλου της ΕΡΤ. Ορμούν και καταλαμβάνουν το ραδιομέγαρο χωρίς να συναντήσουν αντίσταση. Μόλις χαράζει η μέρα, ομάδα βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται έξω από τα κάγκελα της «πόρτας με τις χειροπέδες».
Οι αστυνομικοί δεν αφήνουν τους βουλευτές να μπουν μέσα για να διαπιστώσουν αν γίνεται ή όχι πλιάτσικο στα μηχανήματα, καταστροφές, κλοπές κ.λπ.
Μεταξύ των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, ξεχωριστή η ανυποχώρητη παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου. Σε σύντομες τηλεοπτικές παρεμβάσεις της μπροστά στα αλυσοδεμένα κάγκελα αποδομεί πλήρως από νομική σκοπιά την κυβερνητική επιχείρηση κατάληψης του ραδιομεγάρου και αποδεικνύει πειστικά τον ισχυρισμό της ότι η ενέργεια των ΜΑΤ κατ' εντολήν Σαμαρά -Βενιζέλου συνιστά «πραξικόπημα κατά της νομιμότητας».
Βράδυ Σαββάτου. Η κυβέρνηση, με την προστασία των ΜΑΤ, προωθεί μέσα στο ραδιομέγαρο τεχνικούς που είναι όργανα της για να πάρουν μηχανήματα (τα οποία είναι ονομαστικά χρεωμένα σε απεργούς τεχνικούς!) και να τα μεταφέρουν -έτσι ισχυρίζονται- στα κτίρια της Κατεχάκη. Εκεί που ήταν η έδρα της ΥΕΝΕΔ, του στρατιωτικού καναλιού που τόσο βαθιά το μίσησε ο ελληνικός λαός επί χούντας και στη συνέχεια το απεχθανόταν για όσο διάστημα συνέχισε να υπάρχει.
Ζητούν να μπουν μαζί τους και απεργοί τεχνικοί για να βεβαιωθούν ότι δεν θα κάνουν πλιάτσικο. Μαζί τους και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Τα ΜΑΤ τους απωθούν βίαια. «Βοήθεια! Βοήθεια!» ακούγεται μερικές φορές μια γυναικεία φωνή. Είναι της Ζωής Κωνσταντοπούλου, την οποία σπρώχνουν με μίσος τα ΜΑΤ. Ίσως και να τη χτυπούν στα μουλωχτά.

«Ψυχή βαθιά!»
Πέμπτη χαράματα. Τα ΜΑΤ έχουν καταλάβει το ραδιομέγαρο στην Αγία Παρασκευή.
Οι αστυνομικές δυνάμεις εισβάλλουν στο στούντιο του ραδιοφώνου. Ο εκφωνητής αντιλαμβάνεται τι συμβαίνει. Αρχίζουν να μετρούν αντίστροφα τα τελευταία δευτερόλεπτα.
«Όταν αυτό το μικρόφωνο κλείσει, δεν θα είναι η φωνή σας. Δεν θα είναι η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας, η φωνή της ΕΡΤ. Αυτοί που θα σας μιλούν δεν θα είναι αγωνιζόμενοι εργαζόμενοι της ΕΡΤ!... Κάπου εδώ κλείνουμε, αγαπητοί ακροατές Η φωνή της Ελληνικής Ραδιοφωνίας σιγεί. Θα τα πούμε, θα ξαναβρεθούμε. Τα μικρόφωνα αυτά κλείνουν. Ψυχή βαθιά!» είναι τα τελευταία λόγια του εκφωνητή.

Ανατριχίλα συγκίνησης και αφύπνιση: συνειδήσεων σκορπά η φωνή του Νίκου Τσιμπίδα. Έτσι ονομάζεται ο δημοσιογράφος που έκανε την τελευταία ραδιοφωνική εκπομπή πριν οι κυβερνητικές αστυνομικές δυνάμεις των ΜΑΤ πετύχουν να σιγήσουν και πάλι οι φωνές των δημοσιογραφών, που αγωνίζονται να κρατήσουν ζωντανή τη δημόσια ραδιοφωνία.

Ολόκληρη την Πέμπτη, τα ξένα τηλεοπτικά δίκτυα είχαν αλλεπάλληλες ζωντανές συνδέσεις, έκτακτα δελτία, σοκαριστικες εικόνες από την αστυνομική επιχείρηση των ΜΑΤ εναντίον των δημοσιογράφων της ΕΡΤ. Οι εργαζόμενοι της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης έβγαιναν συνεχώς σε δελτία ξένων τηλεοπτικών σταθμών.
Η κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου επανερχόταν στην παγκόσμια επικαιρότητα με τρόπο ελάχιστα κολακευτικό για τους επικεφαλής της.

Μομφή... στήριξης!
Πάνω εκεί εμφανίζεται η ακατανόητων, προθέσεων «πρόταση δυσπιστίας» του Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, άρτι επιστρέψας από τις ΗΠΑ, συρρικνώνει όλο το κίνημα που προαναφέραμε σε μια ασήμαντη κοινοβουλευτική διαδικασία! Πολιτική τραγωδία.
Στο επικοινωνιακό επίπεδο, οι αγώνες των εργαζομένων εξαφανίζονται εν ριπή οφθαλμού. Προβάλλει σε πρώτο πλάνο η κοινοβουλευτική αντιπαράθεση - και μάλιστα με νικητή εκ των προτέρων γνωστό: την κυβέρνηση Σαμαρά - Βενιζέλου! Οι κυβερνητικοί πανηγυρίζουν σαν τρελοί για το δώρο!
Αντικειμενικά, ο Αλέξης Τσίπρας ήξερε από την αρχή ότι η απόρριψη της πρότασης μομφής θα ενισχύσει ουσιωδώς την κλυδωνιζόμενη κυβέρνηση. Δεν είχε δε την αυταπάτη ότι θα μπορούσε ποτέ να περάσει η πρόταση αυτή. Ούτε μία πιθανότητα στο εκατομμύριο δεν είχε!
Τα μαθηματικά της πρότασης του είναι απλούστατα. Για να περάσει απαιτούνται 151 ψήφοι στη Βουλή. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μόλις... 72 βουλευτές! Πού θα έβρισκε τους άλλους... 80; Οι 18 βουλευτές των Ανεξάρτητων Ελλήνων και οι 12 του ΚΚΕ, σύνολο 30, υπερψήφισαν τη μομφή. Σύνολο μόλις... 102 - για την ακρίβεια, μάλιστα, 101, καθώς ο Μανώλης Γλέζος ήταν στο νοσοκομείο με πέτρα στη χολή. Υπερψήφισαν τη μομφή του Τσίπρα και οι 15 ελεύθεροι βουλευτές της Χρυσής Αυγής και οι 7 από τους 11 ανεξάρτητους βουλευτές. Τελικό σύνολο 124 ψήφοι. Έλειψαν... 27!
Όχι τη μία ψήφο της βουλευτού του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρας Τζάκρη που πήρε, αλλά τις ψήφους όλων ανεξαιρέτως των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ -συμπεριλαμβανομένου του... Βενιζέλου!- έπρεπε να πάρει ο Τσίπρας για να συγκεντρώσει τον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 151 ψήφων προκειμένου να περάσει η μομφή του! Κοινοβουλευτικά παραμύθια...
Πολιτικό Βατερλό

Αυτό που ίσως δεν περίμενε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ήταν η... «πολιτική αγνωμοσύνη» του Αντώνη Σαμαρά. Κατά τη διάρκεια της κοινοβουλευτικής διαδικασίας ο πρωθυπουργός φυσικά και εκμεταλλεύτηκε τη βοήθεια που του προσέφερε ο Αλέξης Τσίπρας -εσκεμμένα ή αθέλητα, αυτό παρέμεινε αναπάντητο προσωρινά-, αλλά ταυτόχρονα διέσυρε πολιτικά και «κατακρεούργησε» προσωπικά τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης!

Ο Αντώνης Σαμαράς έκανε σημαία του τη θεαματική πολιτική «κωλοτούμπα» που έκανε ο Αλέξης Τσίπρας υπέρ του ευρώ, μιλώντας στο Τέξας της Αμερικής. «Η Ελλάδα δεν θα πρέπει και δεν θα το κάνει. Δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη!» διακήρυξε εκεί ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, αναιρώντας έτσι κάθε βάση καλύτερης διαπραγματευτικής δυνατότητας με τους επικυρίαρχους της πατρίδας μας.

Υπάρχει τεράστια πολιτική απόσταση ανάμεσα στην αρχή «καμιά θυσία για το ευρώ» που διακήρυσσε ο Τσίπρας πέρσι και στο «η Ελλάδα δεν θα εξέλθει εθελοντικά από την Ευρωζώνη» που μας σερβίρισε φέτος από τις ΗΠΑ.

Δικαίως του είπε περιφρονητικά ο Σαμαράς ότι προσχώρησε καθυστερημένα στις θέσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Τον ξεφτίλισε πολιτικά.

Προσωπική συντριβή

Πέρα από την πολιτική συντριβή, ο Αλέξης Τσίπρας υπέστη και προσωπικό διασυρμό.
Με ασυγχώρητη αυταρέσκεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ νόμισε ότι έκανε ματ με την απλή υποβολή της πρότασης δυσπιστίας, η οποία ήταν εξαρχής καταδικασμένη να ηττηθεί πανηγυρικά. Πήγε στη Βουλή εντελώς απροετοίμαστος και το επίπεδο της ομιλίας του ήταν μετριότατο, διεκπεραιωτικό.

Αντιθέτως, ο Αντώνης Σαμαράς πήγε απολύτως αποφασισμένος να τον «κατασπαράξει» προσωπικά! Τίποτα άλλο δεν τον ένοιαζε! Πέτυχε απολύτως το στόχο του - και μάλιστα πολύ ευκολότερα απ' όσο φανταζόταν.

Ο πρωθυπουργός έχει πλήρη επίγνωση του γεγονότος ότι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές τα εκατομμύρια ψηφοφόρων που θα προσέλθουν στις κάλπες θα ρίξουν το ψηφοδέλτιο σε πολύ μεγάλο ποσοστό έχοντας ένα και μοναδικό ερώτημα στο μυαλό τους: «Ποιον θέλω για πρωθυπουργό, τον Σαμαρά ή τον Τσίπρα;».

Επειδή, πολύ λογικά, φοβάται ότι θα είναι σαφώς περισσότεροι αυτοί που θα προτιμήσουν την αβεβαιότητα του Τσίπρα μήπως και καλυτερεύσει κάπως η ζωή τους από τη βεβαιότητα της προσωπικής τους καταστροφής που σηματοδοτεί ο Σαμαράς, ο πρωθυπουργός προσπάθησε να γελοιοποιήσει τον Τσίπρα επιτιθέμενος κατά μέτωπον εναντίον του με κάθε μέσο, χρησιμοποιώντας και απαξιωτικούς λαϊκούς χαρακτηρισμούς.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος πήγε να παραστήσει στη Βουλή την... «κοινοβουλευτική αρσακειάδα», υπέστη μια απροσδόκητη προσωπική ήττα πολύ σοβαρών διαστάσεων. Να δούμε αν και πώς θα επανορθώσει την προσωπική ζημιά που υπέστη.

Γιώργος Δελαστίκ - "Επίκαιρα" 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP