Πέμπτη 18 Οκτωβρίου 2012

Χέρμαν Βαν Ρομπάι: «Τα εθνικά κράτη έχουν πεθάνει»!

Μια ομιλία του Χέρμαν Βαν Ρομπάι που θα μπορούσε να είναι ομιλία του Τσίπρα, του Παπαδημούλη ή κάποιων άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τα εθνικά κράτη έχουν πεθάνει», λέει ο διορισμένος από τα εταιρικά καρτέλ πρόεδρος της ΕΕ, Χέρμαν Βαν Ρομπάι.  «Τα ανεξάρτητα και εθνικά κυρίαρχα κράτη είναι «μια ψευδαίσθηση, μια φαντασίωση»! 

Λέτε να έχει δίκιο; Κακώς αντιστάθηκαν οι ...


λαοί της Ευρώπης στον φασισμό και θυσιάστηκαν εκατομμύρια ζωές στην υπεράσπιση της εθνικής ανεξαρτησίας;

Μήπως είναι ξεπερασμένο το δικαίωμα των εθνών να συνεργάζονται ελεύθερα με άλλα έθνη και μόνο στην βάση του αμοιβαίου σεβασμού και συμφέροντος; Μήπως έπρεπε να σπεύσουν να υποταχτούν οι λαοί στις σιδηρόφρακτες στρατιές των Ναζί; Στους Χίτλερ, Γκαίμπελς και Γκαίρινγκ; Κι’ αυτοί επεδίωκαν ακριβώς ό,τι και ο Ρομπάι. Να καταργήσουν τα έθνη και να μας κυβερνά ουσιαστικά από το Βερολίνο κάποιο άλλο πατσαβούρι, διορισμένο από το καρτέλ της
IG Farben;

Κατά τον Ρομπάι το έθνος-κράτος έχει συμπληρώσει την ιστορική του διαδρομή και δεν μπορεί να σταθεί ανεξάρτητο. Σε μια από τις πιο απροκάλυπτες διακηρύξεις του, από την εποχή του Ζακ Ντελόρ, υπέρ ενός ευρωπαϊκού υπερκράτους, ο Χέρμαν Βαν Ρομπάι, πολίτης ο ίδιος ενός κράτους μη-έθνους, του Βελγίου, προχώρησε στο να καταγγείλει τον ευρωσκεπτικισμό ως την μεγαλύτερη απειλή για την ειρήνη! Τι εννοούσε άραγε; Υποταχτείτε ή θα έχετε πόλεμο;

Προειδοποίησε ότι ο πρωθυπουργός του Η.Β. Ντέβιντ Κάμερον θα αντιμετωπίσει μια μάχη αν σταθεί εμπόδιο στην ανάθεση περισσότερων αρμοδιοτήτων στις Βρυξέλλες.

Σε ομιλία του στη γερμανική πρωτεύουσα, ο Ρομπάι, είπε στο ακροατήριό του ότι «η εποχή του ομοιογενούς έθνους-κράτους έχει τελειώσει». Ήλθε η ώρα να γυρίσουμε πίσω στο πολυπολιτισμικό κράτος της αρχαίας Ρώμης… Γι αυτό φαίνεται και ο Κάμερον έσπευσε να αποδείξει την νομιμοφροσύνη του, αναγγέλλοντας δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της …Σκωτίας!!!

Πάντως ο Ρομπάι στην συγκεκριμένη ομιλία παραδέχτηκε ότι ο «κίνδυνος» του ευρωσκεπτικισμού εξαπλώνεται πέρα από τα όρια χωρών, όπως η Βρετανία και γίνεται η ισχυρότερη δύναμη σε ολόκληρη την Ευρώπη.

«Πρέπει από κοινού να καταπολεμήσουμε τον κίνδυνο ενός νέου ευρωσκεπτικισμού», δήλωσε. «Αυτό δεν είναι πλέον μονοπώλιο λίγων χωρών. Σε κάθε κράτος μέλος, υπάρχουν άνθρωποι που πιστεύουν ότι η χώρα τους μπορεί να επιβιώσει μόνη της στον παγκοσμιοποιημένο κόσμο. Αυτό είναι κάτι περισσότερο από μια παραίσθηση - από ένα ψέμα».

Ο Βέλγος πολιτικός εξίσωσε τον ευρωσκεπτικισμό με τον φόβο, ο οποίος τελικά οδηγεί σε πόλεμο. «Ο μεγαλύτερος εχθρός της Ευρώπης σήμερα είναι ο φόβος», είπε. «Ο φόβος οδηγεί σε εγωισμό, ο εγωισμός οδηγεί στον εθνικισμό, και ο εθνικισμός οδηγεί στον πόλεμο.»(!!!) -(ότι λένε δηλαδή τα φασισταριά με τη προβιά του αναρχικού)

«Ο σημερινός εθνικισμός δεν αποτελεί συχνά μια θετική αίσθηση υπερηφάνειας για την δική σου ταυτότητα, αλλά ένα αρνητικό συναίσθημα του φόβου για τους άλλους.»

Σε μια πεισματική υπεράσπιση του ευρώ, δήλωσε ότι η ύφεση θα ήταν πολύ χειρότερη αν η Γαλλία είχε ακόμα το φράγκο και η Γερμανία είχε ακόμα το μάρκο. «Απλά φανταστείτε τη μεγάλη ύφεση του 2008/09 με τα παλιά νομίσματα. Θα είχε οδηγήσει σε νομισματική αναταραχή και στο τέλος της ενιαίας αγοράς. Ένας νομισματικός πόλεμος καταλήγει πάντα στον προστατευτισμό».

«Οι βουλευτές και η Κομισιόν πρέπει να ξυπνήσουν και να αντιληφθούν την οικονομική πραγματικότητα γύρω τους», κατέληξε. 


Η Ομιλία του Χέρμαν Βαν Ρομπάι είχε γίνει παλιότερα στο Βερολίνο κατά τις επετειακές εκδηλώσεις για την πτώση του τείχους. 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP