Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Αυξήσεις «φωτιά» στις τιμές των διοδίων - Δείτε αναλυτικά τις νέες τιμές

Μην πληρώνετε ευρώ στους νταβατζήδες
 Την ερχόμενη Δευτέρα 28 Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή τα μέτρα αναπροσαρμογής των διοδίων στο τμήμα Μαλιακός - Κλειδί του Αυτοκινητόδρομου ΠΑΘΕ...


 Σε ορισμένους σταθμούς προβλέπεται αύξηση της τιμής και σε άλλους μειώσεις, ενώ, παραλληλα, ξεκινάη η είσπραξη σε σταθμούς που μέχρι σήμερα ήταν ελεύθερη η διέλευση. 

Αναλυτικά τα μέτρα περιλαμβάνουν την έναρξη είσπραξης διοδίων στο Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) Κλειδιού (Αιγινίου) και προς τις δύο κατευθύνσεις κυκλοφορίας και στον ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη για τις κατηγορίες οχημάτων 1 (δίκυκλα) και 2 (Ι.Χ. επιβατικά αυτοκίνητα) και την οριστική κατάργηση του άτυπου κόμβου Σκοτίνας, σύμφωνα με τον εγκεκριμένο από τον ανεξάρτητο μηχανικό σχεδιασμό.

Επίσης, περιλαμβάνουν τη μείωση της τιμής των διοδίων, έως και 50%, στο ΜΣΔ Μαλγάρων.Παράλληλα, περιλαμβάνουν την προσαρμογή των τιμών διοδίων στους σταθμούς διοδίων Μετωπικό Σταθμό Διοδίων (ΜΣΔ) και στους Πλευρικούς Σταθμούς Διοδίων (ΠΣΔ) Λεπτοκαρυάς, στο ΜΣΔ Πυργετού, στους ΜΣΔ και ΠΣΔ Μακρυχωρίου, στους ΠΣΔ Γυρτώνης, στο ΜΣΔ Μοσχοχωρίου και στο ΜΣΔ Πελασγίας.

Αναλυτικά οι τιμές διαμορφώνονται ως εξής:
ΜΣΔ Κλειδιού (Αιγινίου)

Κατηγορία 1 από 0,00€ σε 1,60€
Κατηγορία 2 από 0,00€ σε 2,20€
Κατηγορία 3 από 0,00€ σε 5,60€
Κατηγορία 4 σπό 0,00€ σε 7,90€
ΜΣΔ Μαλγάρων

Κατηγορία 1 από 1,20€ σε 0,80€
Κατηγορία 2 από 2,40€ σε 1,20€
Κατηγορία 3 από 5,20€ σε 3,00€
Κατηγορία 4 από 6,00€ σε 4,20€
ΜΣΔ Λεπτοκαρυάς

Κατηγορία 1 από 2,20€ σε 1,40€
Κατηγορία 2 από 3,10€ σε 2,00€
Κατηγορία 3 από 7,90€ σε 5,00€
Κατηγορία 4 από 11,00€ σε 7,00€
ΠΣΔ Λεπτοκαρυάς

Κατηγορία 1 από 0,00€ σε 1,30€
Κατηγορία 2 από 0,00€ σε 1,80€
Κατηγορία 3 από 7,60€ σε 4,60€
Κατηγορία 4 από 10,60€ σε 6,40€
ΜΣΔ Πυργετού

Κατηγορία 1 από 1,60€ σε 1,40€
Κατηγορία 2 από 2,30€ σε 2,00€
Κατηγορία 3 από 5,80€ σε 5,00€
Κατηγορία 4 από 8,10€ σε 7,00€
ΜΣΔ Μακρυχωρίου

Κατηγορία 1 από 0,70€ σε 1,00€
Κατηγορία 2 από 1,10€ σε 1,40€
Κατηγορία 3 από 2,60€ σε 3,50€
Κατηγορία 4 από 3,70€ σε 4,90€
ΠΣΔ Μακρυχωρίου

Κατηγορία 1 από 0,60€ σε 0,80€
Κατηγορία 2 από 0,80€ σε 1,10€
Κατηγορία 3 από 2,10€ σε 2,80€
Κατηγορία 4 από 3,00€ σε 4,00€
ΠΣΔ Γυρτώνης

Κατηγορία 1 από 0,40€ σε 0,50€
Κατηγορία 2 από 0,50€ σε 0,70€
Κατηγορία 3 από 1,40€ σε 1,80€
Κατηγορία 4 από 1,90€ σε 2,60€
ΜΣΔ Μοσχοχωρίου

Κατηγορία 1 από 2,10€ σε 2,10€
Κατηγορία 2 από 3,00€ σε 3,10€
Κατηγορία 3 από 7,60€ σε 7,60€
Κατηγορία 4 από 10,60€ σε 10,70€
ΜΣΔ Πελασγίας

Κατηγορία 1 από 1,80€ σε 1,90€
Κατηγορία 2 από 2,60€ σε 2,70€
Κατηγορία 3 από 6,60€ σε 6,60€
Κατηγορία 4 από 9,20€ σε 9,30€

Εκπτώσεις για τους κατόχους πομποδεκτών

Επίσης, προβλέπεται η εφαρμογή εκπτωτικής πολιτικής, με διάθεση εμπορικών πακέτων για συχνούς χρήστες των κατηγοριών οχημάτων 1 και 2 που διέρχονται από συγκεκριμένους σταθμούς διοδίων του έργου, με έκπτωση κλιμακούμενη έως τις 60 διελεύσεις ανάλογα με το μηνιαίο αριθμό τους.

Από την 11η διέλευση έως την 20ή η έκπτωση είναι 15%, από την 21η έως την 30ή είναι 30% και από την 31η έως την 60ή είναι 60%.

Από την πλευρά του το υπουργείο Ανάπτυξης προτρέπει τους χρήστες του συγκεκριμένου αυτοκινητόδρομου να προμηθευτούν δωρεάν από το διαχειριστή του αυτοκινητόδρομου Αιγαίου, πομποδέκτες ηλεκτρονικής χρέωσης διοδίων με τους οποίους θα εκμεταλλευτούν την εκπτωτική πολιτική διοδίων και θα έχουν σημαντική εξοικονόμηση χρημάτων,καλύτερη εξυπηρέτηση καθώς και εξοικονόμηση χρόνου, εφόσον δεν θα χρειάζεται να σταματούν στους σταθμούς για χειροκίνητη πληρωμή των διοδίων.

Τέλος, επισημαίνει ότι με βάση τα στοιχεία που θα προκύψουν από τη λειτουργία του αυτοκινητόδρομου το επόμενο τρίμηνο, θα εντοπιστούν και ποσοτικοποιηθούν τυχόν προβλήματα και θα εξεταστούν αναγκαία διορθωτικά μέτρα.

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP