Παρασκευή 18 Ιανουαρίου 2013

Επιστολή επιτροπής κατοίκων Αγίου Παντελεήμονα προς δήμαρχο, δημοτικό συμβούλιο και βουλευτές Α Αθηνών

Προς
Δήμαρχο Αθηναίων
κ. Γιώργο Καμίνη

Κοιν:
Μέλη Δ.Σ. Δήμου Αθηναίων
Βουλευτές Α΄ Αθηνών
Τετάρτη, 17 Ιανουαρίου 2013

Αφορά:...
21-12-2012: Ψήφισμα Δημοτικού Συμβουλίου Δ.Αθηναίων - "19 Γενάρη, Αθήνα - Πόλη αντιφασιστική"

Αξιότιμε κ. Δήμαρχε, κ. Καμίνη,
Με την παρούσα επιστολή διαμαρτυρόμαστε έντονα για το ότι φέρατε ως ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ στο Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισμα για συγκέντρωση ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΗ-ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ, ενώ δεν έχετε ασχοληθεί σοβαρά επί δύο χρόνια από τότε που εκλεγήκατε με τα Νο 1 προβλήματα της Αθήνας: την εγκληματικότητα, την παράνομη μετανάστευση, το παρεμπόριο, την υποβάθμιση της ποιότητας ζωής μας, την καταστροφή του οικιστικού περιβάλλοντος. Μήπως έχετε ξεχάσει ότι είσαστε ΔΗΜΑΡΧΟΣ της ΑΘΗΝΑΣ και όχι των παράνομων ή «νόμιμων» μεταναστών, ούτε των παρατάξεων που σας ψήφισαν;
Τι κάνετε γι’ αυτά κύριε Δήμαρχε;
Η παράνομη μετανάστευση και οι συμμορίες που περιφέρονται καταστρέφουν την εικόνα της πόλης και κάνουν την ζωή των κατοίκων της κόλαση.
Το παραεμπόριο κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των έντιμων εμπόρων που παλεύουν σε μια άνιση μάχη με τα χρέη και τα χαράτσια.
Αντί να σκύψετε με σοβαρότητα στα προβλήματά μας, επιδίδεσθε σε αφορισμούς και κραυγές περί ρατσισμού και ξενοφοβίας. Αυτές όμως οι κραυγές στάθηκαν αρωγοί ενός ανίκανου κράτους και μέσα σε λίγα χρόνια κατάντησε την πόλη του ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ και του ΦΩΤΟΣ σε πόλη θλιβερή και τριτοκοσμική.
Αντί να κάνετε πορείες και διαδηλώσεις υποδαυλίζοντας την οργή και την έχθρα, θα μπορούσατε να κάνετε πορεία αγάπης και ειρηνικής συνύπαρξης για την πατρίδα που λοιδορούν/είται, να διαδηλώσετε για την ανοχή και την υποστήριξη των κατοίκων της Αθήνας και όλης της χώρας στους μετανάστες.
Σε όλους αυτούς τους εισβολείς που δεν ζητήσαμε, αλλά ήρθαν, και τους βοηθήσαμε με τις άπειρες προσφορές μας σε τροφή, ρούχα, φάρμακα, παιχνίδια, παρέχοντας ίσες δυνατότητες στην εκπαίδευση των παιδιών τους, σε υγειονομική περίθαλψη σε όλους, που ΕΜΕΙΣ οι ρατσιστές πληρώνουμε, δίνοντας δουλειά, συντάξεις και επιδόματα που συχνά δεν δικαιούνται, ακίνητα, σπουδές στο εξωτερικό και σε αντάλλαγμα, τι εισπράττουμε; Προκλήσεις, προσβολές, επιθέσεις, απέχθεια. Αντί να καλλιεργείτε τον σεβασμό προς την χώρα που τους φιλοξενεί, ΟΧΙ ΜΕ ΤΟ ΑΖΗΜΙΩΤΟ, και αναγνώριση της προσφοράς των Ελλήνων, αντί να καλλιεργείτε συνείδηση υποχρεώσεων και όχι μόνο δικαιωμάτων, ΕΣΕΙΣ και η παράταξή σας κάνετε ακριβώς το αντίθετο υποστηρίζοντας κινήσεις αμφισβητούμενων επιδιώξεων.
Κάνετε πορεία γι’ αυτούς που χρησιμοποιούν προκλητικά τους δρόμους και τις πλατείες μας για να αφοδεύουν, να ουρούν να εκδίδονται, να απλώνουν τα σεντόνια με τη παράνομη πραμάτεια τους, γι’ αυτούς που ξηλώνουν αγάλματα, προτομές, καντήλια από τα νεκροταφεία, καλώδια της ΔΕΗ και ράγες του ΟΣΕ.
Για τις χιλιάδες Ελλήνων που έχουν γίνει θύματα δολοφονιών, βιασμών, επιθέσεων, ληστειών, κλοπών κλπ. πότε θα κάνετε κάτι ανάλογο; Όπως φαίνεται κ. Δήμαρχε, οι έλληνες κάτοικοι αυτής της πόλης που σας εμπιστεύτηκαν μάλιστα με την ψήφο τους, όχι μόνο δεν είναι προτεραιότητά σας αλλά τους αγνοείτε.
Έχετε σκεφτεί κ. Δήμαρχε τις συνέπειες των πράξεων και της στάσης σας;
Αυτή είναι που τρέφει ασυδοσία, ανομία, παρανομία, μίσος και άλλα που δεν είναι σκόπιμο να αναφέρουμε. Με αυτή σας την τακτική όχι έργο δεν προσφέρετε, αλλά εξυπηρετείτε και αλλότριους σκοπούς
Αναμένουμε λοιπόν στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο ως δίκαιος Δήμαρχος να φέρετε προς ψήφιση αίτημα για συγκέντρωση κατά της παράνομης μετανάστευσης, του παραεμπορίου, της εγκληματικότητας, του ξεπεσμού της πόλης και της υποβάθμισης της ζωής των Αθηναίων. Αυτά είναι τα πραγματικά προβλήματα των ΑΘΗΝΑΙΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ.
Δεν δεχόμαστε να γίνουμε η αποθήκη της Ευρώπης όσο και αν προσπαθείτε αρκετοί εξ υμών, πολλώ δε μάλλον να γίνουμε με τις ενέργειές σας η δακτυλοδεικτούμενη αποθήκη της Ευρώπης, ούτε θα λύσουμε εμείς όλα τα προβλήματα της Ασίας, της Αφρικής και της παγκοσμιοποίησης.
Μην παίζετε άλλο με την ανοχή μας. Η οργή μας μεγαλώνει.
Και το θλιβερό ΜΕΜΟΝΩΜΕΝΟ γεγονός της 17ης Ιανουαρίου δεν σας δικαιώνει, πρώτον, διότι ΚΑΘΕ πράξη που στρέφεται εναντίον αλλοδαπών δεν είναι ρατσιστική και, δεύτερον, θα πρέπει να σας κάνει να ξανασκεφτείτε την τακτική σας.

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΑΓ. ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΑ

greekalert.com 

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ

ΙΩΑΝΝΗΣ ΣΥΚΟΥΤΡΗΣ
"Ο ηρωικός άνθρωπος αισθάνεται πως είναι διαλεγμένος από την Μοίραν ως αγωνιστής και ως μάρτυς - περισσότερον ως μάρτυς, αφού την επιτυχίαν δεν την μετρεί με αποτελέσματα άμεσα, με αριθμούς και μεγέθη, δεν την μετρεί καν διόλου. Είναι το αλεξικέραυνον, που θα συγκεντρώση επάνω του (θα προσελκύση μάλλον εθελουσίως) όλας τας καταιγίδας και όλα τ' αστροπελέκια, διά να προστατευθούν τα κατοικητήρια των ειρηνικών ανθρώπων. Εις την ετοιμότητα του κινδύνου, τον σύρει με ακαταμάχητον έλξιν η αισθητική, θα έλεγα, γοητεία του κινδύνου, η συναίσθησις ότι είναι προνόμιον των ολίγων να συντρίβωνται υπέρ των άλλων υπό των άλλων - το πολυτιμότερον προνόμιον! Ο ηρωικός άνθρωπος δεν είναι το άνθος, δεν είν' ο καρπός - αυτά αντιπροσωπεύουν το παρόν και του παρόντος την ανεπιφύλακτον χαράν. Είναι ο σπόρος που θα ταφή και θα σαπίση δια ν' αναφανή το άνθισμα και το κάρπισμα. Είν' εκείνος που θάπτεται δια να εορτασθή η ανάστασις, και ανάστασις χωρίς ταφήν δεν υπάρχει."

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΡΑΙΣΚΑΚΗΣ
Απάντηση στο Ρουσίτ Πασά στα 1822

''Πασά μου, μου στέλνεις ένα μπουγιουρντί, μου λες να προσκυνήσω, και εγώ πασά μου ερώτησα τον πούτσο μου τον ίδιο, και αυτός μου αποκρίθηκε να μη σε προσκυνήσω κι αν ερθείς επάνω μου ευθύς να πολεμίσω''

Και απάντηση στον Σιλιχτάρ Μπόδα στα 1823

''Γαμώ την πίστιν σας και τον Μωχαμέτη σας. Δεν εντρέπεσθε να ζητείτε «από ημάς» συνθήκην με «έναν» κοντζιά σκατο-Σουλτάν Μαχμούτην -να τον χέσω και αυτόν και τον Βεζίρην σας και τον Εβραίον Σιλιχτάρ Μπόδα την πουτάνα! - Άμα ζήσω, θα τους γαμήσω. Άμα πεθάνω, θα μου κλάσουν τον πούτσο''

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ

ΠΕΡΙΚΛΗΣ ΓΙΑΝΝΟΠΟΥΛΟΣ
"Φυλάτε τη Γη σας και την Τιμή της μόνο με Σπαθί. Πάψετε σαπιοδάσκαλοι και σαπιορήτορες- ΑΝΑΦΟΡΑΤΖΗΔΕΣ- να εξευτελίζετε τη Φυλή. Πάψετε παλιόγρηες τις κλάψες, τα σάλια, τα μελάνια και πιάστε το Σπαθί. Τα πάντα στη Ζωή -Η ΦΥΣΙΣ ΤΟ ΛΕΕΙ- κατακτώνται με το Σπαθί."

ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΚΟΛΟΚΟΤΡΩΝΗΣ
















Όταν αποφασίσαμε να κάμωμε την Επανάσταση, δεν εσυλλογισθήκαμε ούτε πόσοι είμεθα ούτε πως δεν έχομε άρματα ούτε ότι οι Τούρκοι εβαστούσαν τα κάστρα και τας πόλεις ούτε κανένας φρόνιμος μας είπε «πού πάτε εδώ να πολεμήσετε με σιταροκάραβα βατσέλα», αλλά ως μία βροχή έπεσε εις όλους μας η επιθυμία της ελευθερίας μας, και όλοι, και ο κλήρος μας και οι προεστοί και οι καπεταναίοι και οι πεπαιδευμένοι και οι έμποροι, μικροί και μεγάλοι, όλοι εσυμφωνήσαμε εις αυτό το σκοπό και εκάμαμε την Επανάσταση. Εις τον πρώτο χρόνο της Επαναστάσεως είχαμε μεγάλη ομόνοια και όλοι ετρέχαμε σύμφωνοι. Ο ένας επήγεν εις τον πόλεμο, ο αδελφός του έφερνε ξύλα, η γυναίκα του εζύμωνε, το παιδί του εκουβαλούσε ψωμί και μπαρουτόβολα εις το στρατόπεδον και εάν αυτή η ομόνοια εβαστούσε ακόμη δύο χρόνους, ηθέλαμε κυριεύσει και την Θεσσαλία και την Μακεδονία, και ίσως εφθάναμε και έως την Κωνσταντινούπολη. Τόσον τρομάξαμε τους Τούρκους, οπού άκουγαν Έλληνα και έφευγαν χίλια μίλια μακρά. Εκατόν Έλληνες έβαζαν πέντε χιλιάδες εμπρός, και ένα καράβι μιαν άρμάδα...

(Μέρος του λόγου που εκφώνησε ο Κολοκοτρώνης στην Πνύκα).

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ

ΙΩΝ ΔΡΑΓΟΥΜΗΣ
Δεν με μέλει αν βάλω σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση, μια κυβέρνηση που δεν την σέβομαι, δεν είμαι καμωμένος για την κυβέρνηση ή για το κράτος, έγινα για το έθνος, και το ξέρω επειδή γι’ αυτό ίσα-ίσα πονώ. Για την κυβέρνηση μου έρχεται σιχαμός και καταφρόνια, άμα συλλογίζομαι την κυβέρνηση ξεπέφτω, μαργώνω και μαραίνομαι. Σηκώνομαι, ξανοίγω και ανθοβολώ άμα νοιώθω τον Ελληνισμό. Σε όποια γωνιά του Ελληνισμού και αν βρεθώ, θα πασχίζω πάντα να δυναμώνω, να ξυπνώ, να ζωντανεύω την ψυχή του, και ας γίνει οτι γίνει. Ξυπνώ καθε ύπνο, κεντρίζω καθε βαρεμό, συνδαυλίζω κάθε στάχτη, ξεσκεπάζω καθε σπίθα κρυμμένη και ανάβω κάθε φωτιά σβησμένη, βγάζω κάθε πνοή κουρασμένη και παίζω κάθε χορδή σιωπηλή. Ξυπνώ, ξυπνώ, ξυπνώ και γι αυτό με λεν και ξυπνητήρι…

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ

ΠΑΥΛΟΣ ΜΕΛΑΣ
Είδα στον ύπνο μου τον Παύλο τον Μελά, να παίρνει σάρκα για να πει μια ιστορία για κάποια αγέρωχα κι αδούλωτα μυαλά, που προδιαγράφουν της Πατρίδας την πορεία. .
..

Είχ’ η μορφή του θλίψη, πόνο και οργή, για αυτούς που σήμερα τις τύχες μας ορίζουν, που ασελγούν πάνω σ΄ανθρώπους και σε γη και καθετί Ελληνικό το αφορίζουν.
...
Μέσα στην μπλε του την αντάρτικη στολή και με το χέρι του στη μαύρη τη πιστόλα, δίνει στους άντρες του ξανά την εντολή Ελευθερία και Πατρίδα πάνω από όλα!
...
Αν θες στον ύπνο σου να έρθει ο Μέλας μαζί μ’ αγγέλους, σκοτωμένα παλικάρια, να σε τραβήξουν απ ’τον δρόμο που τραβάς, για να βαδίσεις τα δικά τους τα αχνάρια... ..
.
φέρε στα μάτια σου του Παύλου τη στολή, ορκίσου πάνω της, πως δεν θα τον προδώσεις και συρε να βρεις την δική σου εντολή αφού τον ύπνο του εχθρού μας θα στοιχειώσεις.

  © Free Blogger Templates 'Greenery' by Ourblogtemplates.com 2008

Back to TOP